29. mart 2024 23:08

Maja Gojković čestitala Uskrs po gregorijanskom kalendaru

Izvor: TANJUG

podeli vest

Maja Gojković čestitala Uskrs po gregorijanskom kalendaru

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka kulture Maja Gojković čestitala je danas Uskrs svim vernicima koji taj praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

„Upućujem srdačne čestitke svim građanima Republike Srbije koji Uskrs slave po gregorijanskom kalendaru. Vama i vašim porodicama želim da uskršnje dane provedete u zdravlju, spokoju i blagostanju. Neka najradosniji praznik bude nadahnuće za osnaživanje hrišćanskih vrlina i zajedništvo kako bismo sve izazove prevazišli u miru, slozi i međusobnom poštovanju. Srećan Uskrs!“, navodi se u čestitki.

Član Privremenog organa Grada Beograda Nikola Nikodijević čestitao je Uskrs beogradskom nadbiskupu i metropolitu Ladislavu Nemetu, sveštenstvu katoličke crkve i vernicima koji ovaj praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

"Vaša Preuzvišenosti, povodom jednog od najvažnijih hrišćanskih praznika, dozvolite mi da Vama, sveštenstvu katoličke crkve i vernicima koji slave Uskrs po gregorijanskom kalendaru uputim najsrdačnije čestitke. Neka ideja Hristovog vaskrsnuća donese spokoj svim ljudima koje Uskrs u ove dane okuplja sa njihovim najdražima, a čitavom svetu preporod u svetlu mira i ljubavi", stoji u čestitki.

Čestitke povodom Uskrsa po gregorijanskom kalendaru uputila je i ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković

"Uvaženi nadbiskupe Nemet, vernicima i sveštenstvu rimokatoličke veroispovesti želim srećan i blagosloven Uskrs. Praznik provedite u miru, zdravlju i veselju", navela je ministarka u čestitki.

One je poručila da "međusobno uvažavanje, solidarnost i ljubav među ljudima neka vode sve nas kroz ova izazovna vremena".

"Uz čestitke i želje za dobro zdravlje, Vama lično, želim srećan Uskrs!"- stoji u čestitiki.

Hrišćani koji vreme računaju po gregorijanskom kalendaru danas obeležavaju Veliki petak, a 31. marta Uskrs.