2. april 2024 15:38

Međunarodni dan autizma: Pušteni plavi baloni u vazduh, prisustvovala ministarka Kisić

Izvor: TANJUG

podeli vest

Međunarodni dan autizma: Pušteni plavi baloni u vazduh, prisustvovala ministarka Kisić

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić prisustvovala je danas manifestaciji "Prihvatite različitost, svi smo mi isti", u okviru koje su deca iz beogradske Predškolske ustanove "Dečiji dani" sa svojim roditeljima i vaspitačima na Trgu Republike pustili plave balone u vazduh, u znak podrške osobama sa autizmom.

Kisić je na manifestaciji organizovanoj povodom Međunarodnog dana autizma, poručila da je zadatak našeg društva da osobama sa autizmom omogući da pokažu koliko su posebni, izvrsni i talentovani, saopšteno je iz Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.

"Danas na Svetski dan autizma želimo da sve obojimo plavom bojom, koja je simbol vedrog neba, dobrog raspoloženja i prijateljstva. Družeći se sa ovako divnom decom i njihovim porodicama možemo da naučimo mnogo. Oni ne znaju za zlo, prepuni su dobre energije i radosti i mi želimo da nam pomognu da svet obojimo sa više plave boje", navela je Kisić.

Manifestaciju "Prihvatite različitost, svi smo mi isti" organizovalo je Beogradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom sa ciljem podizanja svesti u društvu o različitostima među nama i podrške osobama sa autizmom.