3. april 2024 16:25

Fransoaz Žakob: Veliki napredak Srbije u sprovođenju Agende 2030

Izvor: TANJUG

podeli vest

Fransoaz Žakob: Veliki napredak Srbije u sprovođenju Agende 2030

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Stalna koordinatorka UN u Srbiji Fransoaz Žakob, koja se danas, povodom okončanja svog mandata, sastala s prvim potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, istakla je da je Srbija ostvarila veliki napredak u vezi sa sprovođenjem Agende 2030.

Žakob je izrazila očekivanje da će i nova vlada nastaviti aktivnosti u tom pravcu a kao poseban uspeh izdvojila je tzv. zelenu tranziciju, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Ministar je iskoristio priliku da se i lično zahvali Žakob na angažovanju i posvećenosti u obavljanju dužnosti u Srbiji, i poželeo joj puno uspeha u budućem radu.

Dosadašnju saradnju sa timom Ujedinjenih nacija, sa Žakob na čelu, Dačić je ocenio veoma pozitivno, posebno kroz pružanje podrške i pomoći u sprovođenju Agende za održivi razvoj 2030, što je, između ostalog, doprinelo povećanju vidljivosti Srbije u UN, ali i UN u Srbiji.

Od ostalih tema, Žakob se osvrnula na pitanja ljudskih i manjinskih prava, rodnu ravnopravnost, obrazovanje i izgradnju poverenja.

(Kraj) taj/jbu