23. maj 2024 13:14

Dubravka Đedović Handanović: Srbi nisu genocidan narod, danas je istorijski dan za Srbiju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dubravka Đedović Handanović: Srbi nisu genocidan narod, danas je istorijski dan za Srbiju

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD  - Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović poručila je da je danas istorijski dan za Srbiju, kao i da glasanje u UN o rezoluciji o Srebrenici nosi sa sobom težinu koju ne smemo da ignorišemo.

Ministarka je poručila da srpski narod nije genocidan, već narod koji se, kako je navela, vekovima borio za svoju slobodu, kao i za slobodu čitavog evropskog kontinenta.

"Istorijske činjenice iz Prvog i Drugog svetskog rata, ali i bliske istorije, koje niko ne može ignorisati iako mnogi to danas čine, to potvrđuju", napisala je Đedović Handanović na svom Instagram nalogu.

Ona je istakla da je veoma važno da nastavimo da se zalažemo za istinu i pravdu.

"Naš predsednik Aleksandar Vučić danas stoji kao glas svih nas boreći se se protiv stavljanja žiga genocida na sve Srbe. Njegova borba nije samo politička, već je moralna i etička, za očuvanje dostojanstva i ponosa svih Srba", istakla je ministarka.

Đedović Handanović ocenila je da je ovo trenutak da pokažemo svetu ko smo.

"Mi smo narod koji teži miru, pravdi i zajedničkoj budućnosti, neumanjujući ničije žrtve, ali braneći svoj obraz i čast kao što smo to činili vekovima", zaključila je ona.