14. decembar 2022 19:52

Berluskoni obećao pun autobus prostitutki fudbalerima svog kluba Monca

Izvor: TANJUG

podeli vest

Berluskoni obećao pun autobus prostitutki fudbalerima svog kluba Monca

Foto: Shutterstock.com/MikeDotta, arhiva

RIM - Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni rekao je igračima svog fudbalskog tima Monca da će im dovesti autobus pun prostitutki ako uspeju da pobede nekog od najvećih rivala u italijanskoj Seriji A, pokazao je snimak danas objavljen na društvenim mrežama.

„Rekao sam momcima - igraćete protiv Milana, Juventusa i ako pobedite protiv jednog od ovih vrhunskih timova, ja ću dovesti autobus prostitutki u svlačionicu", rekao je Berluskoni (86) u snimku sa božićne večere u utorak sa igračima Monce, prenosi Rojters.

Klip je ubrzo postao viralan i naišao je na brojne kritike političkih protivnika, poput Danijele Sbrollini, senatorke iz centrističke stranke Italija Viva, koja je to nazvala "Berluskonijevim uobičajenim mizoginim jezikom".

Bivši premijer i sadašnji predsednik desničarske stranke Forca Italija danas je napisao na Instagramu da ne može veruje da bi "šala iz svlačionice" mogla da izazove takav bes, za šta je rekao da je posledica „apsolutnog nedostatka humora“.

Rojters podseća da je Berluskoni optužen 2011. godine zbog seksa s maloletnom prostitutkom na jednoj od njegovih zloglasnih 'bunga bunga' zabava, ali je 2015. godine oslobođen po žalbi nakon što je sudija presudio da Berluskoni nije znao da je ona maloletna.

Napominje se da je Monca prošle sezone ušla u Seriju i trenutno je 14. u ligi od 20 ekipa, a već je savladala Juventus, dok će uskoro ponovo igrati s tim klubom, kao i sa Interom i Milanom, nekadašnjim Berluskonijevim klubom.

Rojters ističe da je medijski mogul i milijarder, koji je posedovao Milan tri decenije, kupio Moncu 2018.

Bersluskoni je nekada bio najdominantnija figura u italijanskoj politici, ali je sada manje aktivan, zbog zdravstvenih problema i pada popularnosti njegove partije Forca Italia, koja je manji član vladajuće desničarske koalicije premijerke Đorđe Meloni.