27. mart 2024 12:06

Baltimor: Obustavljena potraga za šestoro ljudi, pretpostavlja se da su mrtvi

Izvor: TANJUG

podeli vest

Baltimor: Obustavljena potraga za šestoro ljudi, pretpostavlja se da su mrtvi

Foto: AP Photo/Steve Helber

BALTIMOR - Spasilačke ekipe obustavile su potragu za šestoro ljudi koji su nestali nakon rušenja mosta u Baltimoru, pošto se pretpostavlja da su mrtvi, saopštile su lokalne vlasti.

"Ne verujemo da ćemo pronaći te pojedince žive”, rekla je u utorak uveče zvaničnica Obalske straže Šenon Gilrit, prenosi Glas Amerike.

Do nesreće je došlo kada se srušio most "Frensis Skot Ki" u Baltimoru, nakon što je u jedan od njegovih stubova udario teretni brod.

Načelnik vatrogasne službe Baltimora Džejms Valas izjavio je u utorak da su spasene dve osobe iz reke Patapsko.

Žrtve su pale s visine od 50 metara u vodu u kojoj je u vreme rušenja bilo oko -1 stepeni Celzijusa, rekao je portparol baltimorske vatrogasne stanice, Kevin Kartrajt.

U utorak je takođe objavljeno da je kontejnerski brod "Dali" koji je udario u most, bio je uključen i u jedan incident u luci Antverpen u Belgiji 2016. godine.

Radnici heroji spasili brojne živote zaustavivši saobraćaj na mostu u Baltimoru

Radnici heroji uspeli su da zaustave brojna vozila da ne pređu most "Frensis Skot Ki" u trenucima pre nego što je kontejnerski brod udario u njega i most se srušio, otkrili su danas zvaničnici.

"Radnici na mostu zaustavili su saobraćaj neposredno pre udara", rekao je guverner Ves Mur novinarima juče ujutro, preneo je "Njujork post".

On je istakao da su oni na herojski način spasili brojne živote.

Više građevinskih radnika nalazilo se na mostu u trenutku urušavanja.