29. januar 2023 22:25

Zelenski: Rusija pokušava da razvuče rat, situacija teška

Izvor: TANJUG

podeli vest

Zelenski: Rusija pokušava da razvuče rat, situacija teška

Foto: shutterstock.com/Dmytro Larin, arhiva

KIJEV - Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je večeras da Rusija pokušava da produži rat, a da Ukrajina treba da ubrza dešavanja i snabdevanje oružjem.

"Danas je održan još jedan sastanak državnog vojnog vrha. Glavni fokus je, naravno, situacija na frontu. Pre svega, u Donjeckoj oblasti i u južnim pravcima. Situacija je veoma teška. Bahmutski, Vugledarski i drugi pravci u Donjeckoj oblasti su pod stalnim ruskim jurišima. Postoje stalni pokušaji probijanja naše odbrane. Uprkos brojnim gubicima u ljudstvu, neprijatelj održava visok intenzitet napada", rekao je Zelenski, preneo je ukrajinski portal Prm.ua.

Napomenuo je da je veoma važno održati "dinamiku odbrambene podrške" ukrajinskih partnera, a da je brzina snabdevanja oružjem "bila i biće jedan od ključnih faktora u ratu".

"Rusija se nada da će produžiti rat, iscrpeti naše snage. Zato moramo da učinimo vreme našim oružjem. Moramo da ubrzamo događaje, da ubrzamo snabdevanje oružjem. Ove nedelje smo imali dobre rezultate sa Sjedinjenim Državama, Nemačkom, Poljskom, Kanadom, Belgijom, Norveškom, Italijom... Moramo da učinimo sledeću nedelju podjednako uspešnom za našu odbranu", istakao je Zelenski.