10. januar 2024 07:11

Epstinova žrtva: Tramp nije ni u čemu učestvovao

Izvor: TANJUG

podeli vest

Epstinova žrtva: Tramp nije ni u čemu učestvovao

Foto: AP Photo/Susan Walsh

VAŠINGTON - Virdžinija Džufri, koja je optužila Džefrija Epstina za seksualno zlostavljanje, izjavila je da bivši predsednik SAD Donald Tramp nije učestvovao u zločinima preminulog seksualnog predatora, pokazuju nedavno objavljena dokumenta.

Ona je to rekla prilikom davanja iskaza u januaru 2016. godine, prenosi Indipendent.

"Mislim da Donald Tramp nije ni u čemu učestvovao. Nikada nisam videla, niti sam bila svedok da Donald Tramp učestvuje u tim zločinima. Čula sam da je bio u kući Džefrija Epstina, ali ja ga nisam videla", navela je Džufri.

Johana Sjoberg, jedna od Epstinovih žrtava, izjavila je da je otišla u jedan od Trampovih kazina, ali je naglasila da nikada nije masirala bivšeg predsednika Sjedinjenih Američkih Država, navodi se transkriptu njenog svedočenja.

Američki sud otpečatio je prošle nedelje seriju dokumenata u okviru građanske tužbe za klevetu iz 2015. godine koju je protiv Epstina podnela Džufri, Amerikanka koja tvrdi da ju je on seksualno zlostavljao dok je bila maloletna, i protiv njegove partnerke Gilejn Maksvel, koja mu je navodno pomogala u zlostavljanju.