9. mart 2024 23:59

Tramp: Orban je fantastičan lider

Izvor: TANJUG

podeli vest

Tramp: Orban je fantastičan lider

Foto: AP Photo/Mike Stewart

MAR-A-LAGO - Bivši predsednik SAD Donald Tramp nazvao je mađarskog premijera Viktora Orbana "fanatastičnim liderom", nakon što ga je ugostio u svojoj rezidenciji u Mar-a-Lagu u američkoj saveznoj državi Florida.

"Nema boljeg, pametnijeg i boljeg lidera od Viktora Orbana. On je fantastičan", rekao je Tramp okupljenima na koncertu u letovalištu na Floridi.

Niz video snimaka sa tog događaja objavljen je na Orbanovom Instagram nalogu, preneo je Si-En-En.

Tramp je dodao da je predsednik mađarske vlade "nekontroverzna ličnost".

"Tako će i biti, i to je cela suština, zar ne? On je pravi šef i ... veliki lider, fantastičan. U Evropi, svetu, poštuju ga. Čast mi je da ga ugostim, ostaćemo u kontaktu", poručio je Tramp.

Orban je nešto ranije izjavio da je Tramp "predsednik mira" jer je, kako je rekao, dok je on obavljao tu funkciju, mir vladao i na Bliskom istoku i u Ukrajini.

Mađarski premijer je, u video snimku koji je objavila agencija MTI, rekao da trenutno ne bi bilo rata u svetu da je Tramp i dalje predsednik SAD.

Američki predsednik Džozef Bajden osudio je sastanak Trampa i Orbana, navodeći da je Trampov sagovornik, kako je naveo, "otvoreno izjavio da smatra da demokratija ne funkcioniše".