15. mart 2024 22:21

Džastin Trudo: Često razmišljam da podnesem ostavku, ali nastavljam borbu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Džastin Trudo: Često razmišljam da podnesem ostavku, ali nastavljam borbu

Foto: The Canadian Press via AP/Nicole Osborne

OTAVA - Kanadski premijer Džastin Trudo izjavio je da svakog dana razmišlja o tome da napusti svoj "ludi posao", ali je insistirao da će ostati na funkciji do sledećih izbora i ''da ne može da napusti borbu u ovom trenutku''.

"Ne bih mogao da budem čovek kakav jesam i da napustim borbu u ovom trenutnku. Svaki dan razmišljam o tome da dam otkaz. Ovo je lud posao, postoje lične žrtve i naravno, težak je, a ponekad jako dosadan", rekao je premijer u intervjuu za Radio Canada.

Istakao je da se politikom ne bavi da bi bio popularan, niti iz ličnih razloga, ''već zato što želi da služi''.

Naredni izbori u Kanadi moraju da se održe do oktobra 2025, a nedavna istraživanja javnog mnjenja pokazuju da konzervativni desni centar ima prednost nad liberalima poput Trudoa.

Anketari tvrde da birači postaju umorni od premijera, koji je prvi put preuzeo dužnost u novembru 2015. godine, prenosi Rojters.

Konzervativci kažu da će poništiti porez na ugljenik, koji su uveli liberali, da će rešiti vladin budžetski deficit, problem stambene krize i suzbiti kriminal, navodi Rojters.

Porez na ugljenik bi trebalo da ponovo poraste 1. aprila, a Trudo je ponovio da vlada neće poslušati pozive nekih zvaničnika kanadskih pokrajina na zaustavljanje planiranog povećanja.