16. mart 2024 18:18

Zaharova: Zapad izaziva manifestacije ekstremizma na izborima u Rusiji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Zaharova: Zapad izaziva manifestacije ekstremizma na izborima u Rusiji

Foto: Shutterstock.com/Maksim Konstantinov, arhiva

MOSKVA, 16. marta (Tanjug) - Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je danas da Zapad podstiče pojedince da se "upuštaju u ekstremizam" na biračkim mestima tokom ruskih predsedničkih izbora.

"Danas su one zapadne zemlje jednostavno prešle na ekstremističke aktivnosti... Oni huškaju ljude koji su očigledno u nekoj vezi sa njima, da jednostavno dođu na biračka mesta i upuste se u tu ekstremističku aktivnost. Oni nemaju pravo na to", rekla je Zaharova, govoreći na predavanju "Snaga i jedinstvo: pozitivne promene u ruskom društvu", prenosi TASS.

Ona je naglasila da zapadne diplomate u Moskvi, koje bi trebalo da promovišu razvoj odnosa između svojih zemalja i Rusije, „počinju u vreme izbora da beskonačno vređaju naše građane i čine sve da ometaju glasanje“.

"Pogledajte samo količinu materijala koji distribuiraju na izborne dane, o tome kako poremetiti ove izbore", primetila je Zaharova.

Ranije je predsednica Centralne izborne komisije Rusije Ela Pamfilova rekla da su uputstva za kvarenje glasačkih listića na predsedničkim izborima u Ruskoj Federaciji stigla iz Ukrajine i nekih evropskih zemalja.

(Kraj) jsi/sn