17. mart 2024 21:19

Jevgenij Ivanov: Zapad nije uspeo da poremeti ruske predsedničke izbore

Izvor: TANJUG

podeli vest

Jevgenij Ivanov: Zapad nije uspeo da poremeti ruske predsedničke izbore

Foto: AP Photo/

MOSKVA - Zapadni protivnici Rusije nisu uspeli da potkopaju ruske predsedničke izbore u inostranstvu, izjavio je danas zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Jevgenij Ivanov koji je predsedavajući izborne komisije ministarstva.

Ivanov je rekao, na brifingu koji je organizovala Centralna izborna komisija, da će, s obzirom na vremensku razliku, poslednja biračka mesta u inostranstvu biti zatvorena u 05.00 sati po moskovskom vremenu, ali da se već sada može reći da protivnici Rusije nisu uspeli da podriju ruske predsedničke izbore za Ruse koji žive u inostranstvu i obeshrabre ih da ostvare svoje Ustavno pravo i izaberu put napred za Rusiju.

"Sve provokacije tokom glasanja u inostranstvu su sprečene", istakao je Ivanov, preneo je TASS.

Ivanov je istakao da je bilo i pretnji bombama, a da su, zahvaljujući efikasnom delovanju službi bezbednosti u ruskim objektima u inostranstvu, u koordinaciji sa agencijama za sprovođenje zakona iz tih zemalja, svi incidenti blagovremeno otklonjeni i da je izborni proces nastavljen.

"Nivo mobilizacije koji danas vidimo na izborima jasno pokazuje da, uprkos svim pokušajima da nas zaustave, uprkos ratu i pristrasnom izveštavanju zapadnih medija, naši sugrađani smatraju da je neophodno da pokažu svoju odanost zemlji", naveo je Ivanov.

Prema njegovim rečima, Rusi u inostranstvu su politički aktivni i shvataju koliko je važno učestvovati na izborima u trenutnoj situaciji i veruju u ruski izborni sistem.