25. mart 2024 11:06

Kremlj: Putin će održati sastanak o merama preduzetim nakon terorističkog napada

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kremlj: Putin će održati sastanak o merama preduzetim nakon terorističkog napada

Foto: , Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Mikhail Metzel

MOSKVA - Predsednik Rusije Vladimir Putin održaće danas sastanak na kojem će razgovarati o merama preduzetim nakon terorističkog napada u petak na Krokus siti hol u Moskovskoj oblasti, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Sastanku će prisustvovati šefovi bezbednosnog i socijalnog sektora, kao i zvaničnici Moskve i Moskovske oblasti", rekao je Peskov, prenosi RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, Putin i dalje prima izveštaje od svih službi o terorističkom napadu izvedenom u petak u Krokus siti holu, u kojem je poginulo 137 ljudi.

Peskov je rekao da istraga još nije dala konačnu verziju uzroka koji su doveli do terorističkog napada u Krokus siti holu.

"Istraga je još u toku i za sada nije objavljena nikakva konkretna verzija. Prethodni izveštaji su bili preliminarni i do sada nije objavljena nijedna zvanična verzija. Moramo da sačekamo zvanične informacije naših zvaničnih organa za sprovođenje zakona", naglasio je Peskov.

On je istakao da ruske specijalne službe samostalno rade istrazi terorističkog napada na Krokusu i da nema govora o pomoći drugih zemalja.

Upitan da li su zapadne zemlje, koje su ranije upozoravale na moguće terorističke napade u Moskvi, dale bilo kakvu informaciju u vezi sa terorističkim napadom u Krokusu i da li je Rusiji sada potrebna takva pomoć, Peskov je rekao da nema kontakata sa zapadnim zemljama u vezi sa istragom o terorističkom napadu u Krokusu.

"Naše službe rade nezavisno, sada nema govora o pomoći", rekao je Peskov i ocenio da borba protiv terorizma zahteva međunarodnu saradnju, koje sada, zbog konfrontacije, nema.