30. mart 2024 15:43

Broj ubijenih u terorističkom napadu kod Moskve porastao na 144

Izvor: TANJUG

podeli vest

Broj ubijenih u terorističkom napadu kod Moskve porastao na 144

Foto: Pool Photo via AP/Sergei Ilnitsky

MOSKVA - Broj ubijenih tokom terorističkog napada u koncertnoj dvorani ''Krokus'', blizu Moskve, porastao je danas na 144 osobe, dok je još 551 osoba povređena, saopštila je danas pres-služba Glavne uprave Ministarstva za vanredne situacije Ruske Federacije za Moskvu.

Iz Uprave je dodato da se među umrlima nalazi petoro dece, prenosi Interfaks.

Teroristički napad na ''Krokus siti'' u Krasnogorsku kod Moskve dogodio se 22. marta uveče, kada je nekoliko ljudi otvorilo vatru na posetioce koncerta.

Istražni komitet ispituje krivični slučaj terorističkog napada, a odgovornost je preuzela Islamska država (ID).

Moskva: Više od 130 delegacija prisustvovalo komemoraciji žrtvama u ''Krokusu''

Predstavnici više od 130 diplomatskih misija u Rusiji danas su prisustvovali ceremoniji polaganja cveća u znak sećanja na žrtve terorističkog napada koji je dogodio u koncertnoj dvorani ''Krokus'' 22. marta.

"Danas je održana ceremonija polaganja cveća na spontano spomen obeležje u kompleksu Krokus siti hola. U memorijalnoj manifestaciji učestvovali su šefovi i zaposleni u više od 130 diplomatskih misija, odnosno više od 250 ljudi," saopštilo je Odeljenje za državni protokol Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Iz Odeljenja su dodali da su zahvalni stranim zvaničnicima zbog solidarnosti s ruskim narodom, prenosi TASS.

Ceremonija je otpočela minutom ćutanja, a među prisutnima bili su i zvaničnici iz Srbije, Belorusije, Vatikana, Egipta, EU, Maroka, Libana, Nikaragve, Palestine, Sirije, SAD, Sijera Leonea i Turske.