31. mart 2024 12:02

U ruskim raketnim udarima na Lavov poginula jedna osoba, delovi Odese bez struje

Izvor: TANJUG

podeli vest

U ruskim raketnim udarima na Lavov poginula jedna osoba, delovi Odese bez struje

Foto: Shutterstock.com/paparazzza, ilustracija

KIJEV - U jutrošnjem ruskom raketnom napadu na Lavovsku oblast na zapadu Ukrajine jedna osoba je poginula, a razoren je jedan infrastrukturni objekat i strahuje se da bi pod ruševinama moglo da bude ljudi, izjavio je načelnik oblasne administracije Lavovske oblasti Maksim Kozicki.

Naveo je da je isti objekat kritične infrastrukture bio meta napada i 24. i 29. marta.

Posle ruskog napada dronom, u Odesi je na energetskom objektu izbio požar koji je ugašen, a 10.000 potrošača u Odesi i Odeskoj oblasti je ostalo bez struje, izjavio je načelnik regionalne uprave Oleg Kiper.

Kiper je naveo da je ukrajinska PVO uspela da uništi osam ruskih dronova, ali da su delovi oborene bespilotne letelice izazvali požar na jednom od energetskih objekata.

Budanov: Rusija "Cirkonima" pokušava da proboije ukrajinski sistem PVO

Načelnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kiril Budanov izjavio je danas da Rusija upotrebom raketa "Cirkon" pokušava da probije ukrajinski sistem PVO.

"Raketa 'Cirkon' je, pre svega, protivbrodska raketa. Ima prilično ozbiljne taktičko-tehničke karakteristike. Ruska Federacija se nada da će pomoću 'Cirkona' uspeti da probije naš sistem PVO - to je cela logika", rekao je Budanov, prenosi Unian.

Dodao je da Rusija ima tehničke mogućnosti da sa Krima lansira rakete "Cirkon" na Ukrajinu.

Agencija Unian navodi da su ruske snage 7. februara i 25. marta napale Kijevsku oblast raketama koje su stručnjaci identifikovali kao "Cirkon".