6. april 2024 15:48

Sinehubov: Novi ruski napad na Harkov, poginula najmanje jedna osoba

Izvor: TANJUG

podeli vest

Sinehubov: Novi ruski napad na Harkov, poginula najmanje jedna osoba

Foto: AP Photo/Alex Babenko

HARKOV - Najmanje jedna osoba je ubijena, a jedna ranjena, u poslepodnevnom ruskom napadu na ukrajinski grad Harkov, rekao je danas guverner Harkovske oblasti Oleh Sinehubov.

U popodnevnom napadu, Rusija je koristila navođene bombe, istakao je gradonačelnik Harkova Ihor Terekov, preneo je Kijev independent.

Pogođen je okrug Ševčenkivskij, a došlo je i do oštećenja na civilnoj infrastrukturi, dodao je Sinehubov na Telegramu.

Broj žrtava bi mogao da bude veći, jer se još utvrđuju sve činjenice i posledice napada.

U noćašnjem ruskom napadu na Harkov, poginulo je još šest osoba, a 10 je ranjeno, dodao je Terekov.

On je na Telegramu napisao da je u napadu dronova "šahed" oštećeno najmanje devet višespratnica, niz upravnih zgrada, prodavnica, benzinska pumpa, kao i automobili, preneo je Interfaks Ukrajina.

Gradonačelnik: Šest osoba poginulo, 10 ranjeno u ruskom napadu na Harkov

KIJEV - Šest osoba je poginulo, a 10 je ranjeno u noćašnjem ruskom napadu na Harkov, na severoistoku Ukrajine, izjavio je gradonačelnik Harkova Ihor Terehov.

On je na Telegramu napisao da je u napadu dronova "šahed" oštećeno najmanje devet višespratnica, niz upravnih zgrada, prodavnica, benzinska pumpa, kao i automobili, prenosi Interfaks Ukrajina.

Ruske snage izvršile su jutros raketni napad na Zaporožje i u gradu su se čule najmanje dve eksplozije, napisao je na Telegramu načelnik Zaporoške oblasti Ivan Fedorov.

Na celoj teritoriji Ukrajine noćas je bila proglašena vazdušna opasnost zbog ruskih krstarećih raketa i dronova, prenosi Ukrinform.

Ukrajinska PVO je tokom noći delovala dva puta u Kijevskoj oblasti, a ruske snage izvršile su raketni i napad dronovima, objavio je načelnik Kijevske oblasti na Telegramu.