7. april 2024 20:11

Zaharova: Svet treba da osudi napad Ukrajine na nuklearnu elektranu Zaporožje

Izvor: TANJUG

podeli vest

Zaharova: Svet treba da osudi napad Ukrajine na nuklearnu elektranu Zaporožje

Foto: Shutterstock.com/lev radin, arhiva

MOSKVA - Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da svetska zajednica treba da osudi današnji napad Ukrajine na nuklearnu elektranu Zaporožje.

"Svetska zajednica je u obavezi da prepozna i odgovori na akt nuklearnog terorizma kijevskog režima", napisala je Zaharova na društvenoj mreži "Telegram", prenosi RIA.

Zaharova je upitala "koliko još puta treba Oružane snage Ukrajine da napadnu nuklearnu elektranu Zaporožje, pa da Zapad i to čudovište Zelenski, koje su oni stvorili, prestanu da ponavljaju ovaj smrtonosni akt".

Ona je američkog predsednika Džozefa Bajdena, francuskog predsednika Emanuela Makrona i nemačkog kancelara Olafa Šolca nazvao "zaštitnicima divljih životinja" i upitala da li su svesni da "njihovi napadi neće ništa za sobom ostaviti".

Troje zaposlenih u nuklearnoj elektrani Zaporožje povređeno je u današnjem napadu dronovima Oružanih snaga Ukrajine na tu elektranu, saopštila je ranije danas ruska kompanija Rosatom.

Jedan od troje povređenih je u teškom stanju, a na elektrani ne postoji veća šteta i nivo radijacije nije preko prirodne mere, prenose RIA Novosti.

Prethodni napad na ovu nuklearnu elektranu bio je 5. aprila.