8. april 2024 13:12

Zelenski: Činimo sve da Harkovu obezbedimo bolju zaštitu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Zelenski: Činimo sve da Harkovu obezbedimo bolju zaštitu

Foto: AP Photo, File/Virginia Mayo

KIJEV - Predsednik Volodimir Zelenski rekao je da ukrajinske vlasti čine sve da Harkovu obezbede bolju zaštitu.

"Harkov je svakog dana i svake noći podvrgnut podlim ruskim udarima. Činimo sve da grad bude više zaštićen. Partneri mogu da pomognu u sistemima PVO, mogu da pomognu u pritisku na Rusiju", napisao je Zelenski na Fejsbuku.

On je zahvalio svima koji spasavaju živote u Harkovu i čine sve što je potrebno da grad preživi teško vreme.

"I svaka ukrajinska zajednica koja sada pomaže Harkovu, svi gradovi koji su rame uz rame sa Harkovom, svaki naš vojnik koji brani Harkovsku oblast, svi oni štite Ukrajinu", naglasio je Zelenski.

Ukrajina će izgubiti rat od Rusije ukoliko Kongres SAD ne odobri pomoć

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da će Ukrajina izgubiti rat od Rusije ukoliko američki Kongres ne odobri vojnu pomoć Kijevu.

"Neophodno je da se pojasni Kongresu da ukoliko ne pomogne Ukrajini, Ukrajina će izgubiti rat", rekao je Zelenski, preneo je Kijev independent.

Zelenski je istakao da će biti "teško" za Ukrajinu da "opstane" bez pomoći, dodajući da će, prema njegovoj oceni, porasti namere Rusije da osvoji još teritorija ukoliko bude uspešna u Ukrajini.

"Ukoliko Ukrajina izgubi rat, druge države će biti napadnute", rekao je Zelenski.

Komentari Zelenskog dolaze nakon što je predsedavajući Predstavničkog doma Kongresa Majk Džonson obećao da će posle Uskrsa staviti na dnevni red glasanje o pomoći Ukrajini, nakon nekoliko meseci čekanja. On je ranije rekao da neće stavljati tu temu pred kongresmene na glasanje.