13. april 2024 15:16

Izraelska vojska: Telo nestalog izraelskog tinejdžera pronađeno na Zapadnoj obali

Izvor: TANJUG

podeli vest

Izraelska vojska: Telo nestalog izraelskog tinejdžera pronađeno na Zapadnoj obali

Foto: AP Photo/Nasser Nasser

JERUSALIM  - Izraelska vojska i policija saopštile su da je telo nestalog izraelskog tinejdžera, koji je verovatno ubijen u palestinskom napadu, pronađeno danas na okupiranoj Zapadnoj obali.

Vlasti su saopštile da je 14-godišnjak nestao juče, a njegovo ubistvo su opisali kao "teroristički napad", preneo je Rojters.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu rekao je da će napadači biti pronađeni i pozvao Izraelce da ne smetaju snagama bezbednosti.

Dok su izraelske snage tražile tinejdžera tokom noći, jevrejski naseljenici u toj oblasti ušli su u obližnje palestinsko selo i zapalili kuće i automobile.

Jedna osoba je ubijena tom prilikom, naveli su palestinski lekari, iako je nejasno da li su je upucale izraelske snage ili naseljenici.

Naseljenici su danas blokirali ulaze u još dva grada u toj oblasti i bacali kamenje na vozila u prolazu, javila je palestinska agencija Vafa.

Islamistička palestinska grupa Hamas izdala je saopštenje pozivajući Palestince na Zapadnoj obali da se bore protiv, kako su navele, "milicije naseljenika".

Nasilje na Zapadnoj obali bilo je u porastu i pre nego što je 7. oktobra izbio rat u Gazi.

Od tada su pojačane izraelske racije i palestinski ulični napadi.