Lončar reagovao povodom pisanja "Kurira"

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar reagovao je večeras saopštenjem povodom, kako je naveo, uznemirujućeg teksta beogradskog "Kurira" pod naslovom "Prosim na ulici da bih izlečila dete", istakavši da je Vlada Srbije obezbedila sredstva za lecenje sve dece obolele od spinalne mišićne atrofije.

23 Septembar 2018 00:16

BEOGRAD - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar reagovao je večeras saopštenjem povodom, kako je naveo, uznemirujućeg teksta beogradskog "Kurira" pod naslovom "Prosim na ulici da bih izlečila dete", istakavši da je Vlada Srbije obezbedila sredstva za lecenje sve dece obolele od spinalne mišićne atrofije.
"Kurir" u sutrašnjem broju, naime, piše da je majka Ljiljana Dragojlović, kako je rekla za list, prinuđena da izađe na ulicu da prosi da bi izlečila svoju ćerku od 3,5 godine koja boluje od mišićne atrofije tipa 1...


Udruženje SMA o tekstu u Kuriru: Devojčica se već leči u SRB

Povodom teksta u "Kuriru" o samohranoj majci koja prosi na ulici da bi sakupila novac za lečenje svoje kćerke Zorice koja boluje od spinalne mišićne atrofije (SMA), oglasilo se Udruženje SMA Srbija, navodeći da se devojčica već leči u Srbiji i da je ona do sada primila dve doze leka koji je kupila država.

Udruženje ističe da je država kupila neophodan lek, spinrazu, i da će devojčica uskoro primiti i treću dozu tog leka...


Foto Tanjug/Z.Žestić

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane