Linta: Inicijativa o naknadi štete Crnoj Gori - bezobraluk

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu u Skupštini Srbije Miodrag Linta ocenio je danas vrhunskim bezobrazlukom inicijativu takozvanog Crnogorskog pokreta da traži da Srbija nadoknadi štetu Crnoj Gori koja je uzrokovana tobože neprijateljskim odnosom Srbije u Prvom svetskom ratu i aneksijom 1918. godine.

10 Novembar 2018 15:57

BEOGRAD - Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu u Skupštini Srbije Miodrag Linta ocjenio je danas vrhunskim bezobrazlukom inicijativu takozvanog Crnogorskog pokreta da traži da Srbija nadoknadi štetu Crnoj Gori koja je uzrokovana tobože neprijateljskim odnosom Srbije u Prvom svjetskom ratu i aneksijom 1918. godine.

"Crnogorski pokret širi mržnju prema Srbiji i srpskom narodu ponavljajući lažnu i apsurdnu tezu da su srpske trupe 1918. godine okupirale Crnu Goru, nasilno ukinule ustavni poredak i izvršile aneksiju Crne gore. Istorijska je činjenica da je Austro-Ugarska monarhija prvo okupirala, a poslije kapitulacije i raspuštanja vojske i anektirala Kraljevinu Crnu Goru", ističe se u pisanoj izjavi Linte.

Foto Tanjug/ J. Pap, arhiva

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane