Filip: 89.000 policajaca u subotu širom Francuske

Francuski premijer Eduar Filip rekao je danas da će 89.000 pripadnika snaga bezbednosti biti raspoređeno širom zemlje u subotu, za kada su najavljeni novi protesti "žutih prsluka".

06 Decembar 2018 20:41

PARIZ - Francuski premijer Eduar Filip rekao je danas da će 89.000 pripadnika snaga bezbednosti biti raspoređeno širom zemlje u subotu, za kada su najavljeni novi protesti "žutih prsluka".

Prema njegovim rečima, od 89.000 pripadnika bezbednosnih snaga, 8.000 biće raspoređeno u Parizu, kao i oklopna vozila, javlja Rojters.


Filip: Snage reda su u subotu bile na braniku Republike

Francuski premijer Eduar Filip izjavio je danas da je otvoren za nove mere u korist radnika s najnižim zaradama, a to je poručio u trenutku kada se vlada priprema za suočavanje s još jednom rundom protesta "žutih prsluka" u Parizu u subotu.

U obraćanju poslanicima, Filip je danas naglasio da su snage reda tokom protesta prošle subote "branile Republiku" i da su "oličenje Republike", a da su bile žrtve "neverovatno razularenog nasilja čiji je cilj bio napasti, povrediti, pa čak i ubiti", prenose francuski mediji.


foto Tanjug/Milica Paunović, ilustracija


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane