Srdačan, dobar otvoren i prijateljski razgovor

Predsednik Srbije izjavio je u Parizu da je imao "veoma srdačan, dobar, otvoren i prijateljski razgovor sa šefom francuske države Emanuelom Makronom.

12 Novembar 2019 01:47
Srdačan, dobar otvoren i prijateljski razgovor

PARIZ - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras s francuskim predsednikom Emanuelom Maskronom i to je, kako je potvrđeno Tanjugu u delegaciji srpskog predsednika, prvi bilateralni sastanak Makrona s nekim od šefova država koji su u Parizu zbog učešća na Pariskom forumu o miru.

Vučić je uoči odlaska u Pariz rekao da će od francuskog predsednika tražiti podršsku za inicijativu za ukljanjajnje barijera, čvršću saradnju ekonomija zapadnog Balkana, kao i da želi da čuje od njega detalje modaliteta politike proširenja EU koje je najavio Makron, i kakva je buudućnost regiona Zapadnog Balkana.

Srdacan, dobar otvoren i prijateljski razgovor


Predsednik Srbije izjavio je večeras u Parizu da je imao "veoma srdačan, dobar, otvoren i prijateljski razgovor sa šefom francuske države Emanuelom Makronom.

Makron je, prema Vučićevim rečima, želeo najpre da čuje predsednika Srbije, a on je, kako je istakao, rekao da bismo želeli jasno da nam se kaže šta možemo da očekujemo i čemu možemo da se nadamo u budućnosti kada je reč o evropskim integracijama


Vučić: Nema nikakvih razgovora, niti pomaka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da Hašim Tači predsedniku Francuske Emanuelu Makronu nije rekao šta stvarno misli.

Vučić je, zamoljen da prokomentariše izjavu Tačija da je preneo Makronu da je Priština za mirovni sporazum sa Beogradom, kazao da je to čuo od njega i pre dve, ili tri godine.


Vučić: Potrebno je pojašnjavanje situacije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je sinoć u Parizu da je neophodno stavljanje na čistac evropske budućnosti regiona, dodajući da otvaranje pregovora i potom držanje deset godina u otvaranju poglavlja, samo vodi do povećanja protivnika EU.

Vučić je, u izjavi novinarima, upitan da prokomentariše da neke zemlje traže da se ponovo stavi na glasanje odluka o otvaranju pristupnih pregovora EU sa Severnom Makedonijom i Albanijom, kao i pitanje da li će do toga doći, rekao da očekuje da će ih otvoriti u martu, ako se ne bi čekao samit u Zagrebu u maju.


Inicijativa zančajnija od povlačenja priznanja Kos

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć u Parizu da je inicjativa uklanjanja barijera u slobodi protoka robe, usluga, kapitala i ljudi između Srbije, Severne Makeodnije i Albanije značajnija od povlačenja priznanja Kosova.

Upitan da li je dobio podršku za "mali Šengen" od Makrona i da li očekuje pritiske na taj projekat, Vučić je odgovorio da ne bi tu inicijativu nazvao tim imenom, iako je to već ušlo u dnevnu upotrebu, pošto to nervira neke ljude, a i zbog geografske odrednice.Vučić: Cirkusom trovanja navukli neiskusnog Kurtija

PARIZ, 12. novembra (Tanjug) - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je da je cirkus oko trovanja članova kosovske izborne komisije prilikom prebrojavanja glasova iz centralne Srbije služio protiv lidera pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija.

"Ako se sećate, a večeras su mi i neki albanski analitičari koje sam video ovde, rekli ''što si ti morao prvi da provališ šta se radi'', govorio sam o tome već ranije. Sve je to urađeno da bi navukli neiskusnog Kurtija", objasnio je Vučić upitan da prokomentariše poništavanje gloasova iz centralne Srbije.Vučić i Makron sat vremena tet a tet

Predesdnik Srbije Aleksandar Vučić završio je kasno večeras u Parizu sastanak "tet-a-tet" s francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

Bio je to veoma dobar jednosatni razgovor, kako je zabeležno na Instagram profilu predsednika Srbije budućnostsrbijeav, uz "Armanjak iz 1914. godine"


Vučić na večeri s Makronom i liderima, uvod u važne razgovore

PARIZ - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras u Parizu prisustvuje večeri koju francuski predsednik i domaćin Drugog Pariskog foruma o miru, Emanuel Makron, priređuje za učesnike te konferencije, a sutra ga sa Makronom očekuje razgovor, možda nikada važniji, kako je sam rekao.

Predsednik Vučić tako počinje trodnevnu posetu zvaničnom Parizu, u svetlu sasvim novih okolnosti i na evropskoj i na regionalnoj političkoj sceni.

Vučić na večeri s Makronom i učesnicima Pariskog foruma

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras u Parizu prisustvuje večeri koju je predsednik Francuske Emanuel Makron priredio za šefove država, vlada i predstavnike međunarodnih organizacija, objavljeno je na Instagram profilu "buducnostsrbijeav".

Uz to objavljene su i fotografije predsednika Vucicća sa Makronom kome je zahvalio na srdačnoj dobrodošlici.Foto instagram buducnostsrbijeav

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

MAKRON I VUCIC

vrh strane