Srbija


 •   21.10.2014 16:47

  Povećana koncentracija teških metala u rekama zbog jalovine

  Isticanje jalovine iz rudnika "Stolice" kod Krupnja nastavlja da ugrožava životnu sredinu, a u okolnim rekama došlo je do povećane koncentracije teških metala, izjavio je danas direktor Agencije za zaštitu životne sredine Filip Radović. ...»


 •   21.10.2014 16:46

  Dačić: Eštonova jedini objektivan pregovarač

  Šef Srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas, nakon oproštajnog susreta sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton, da je ona bila jedini objektivni posrednik u krizama na Zapadnom Balkanu. ...»


 •   21.10.2014 16:29

  AKS: Da li Anđeković zastupa Selakovića?

  Advokatska komora Srbije reagovala je danas povodom izjave advokata Nebojše Anđelkovića kojom je najavio moguće osnivanje novih advokatskih komora, postavljajući pitanje njegovog advokatskog kredibiliteta. ...»


 •   21.10.2014 16:10  

  Studentski front: Nastavljamo protest

  Studenti okupljeni oko organizacije Studentski front, koji protestuju danas ispred Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kažu da nisu postigli dogovor sa predstavnicima tog ministarstva i pozivaju kolege da im se pridruže....»


 •   21.10.2014 16:01  

  Vulin: Radno sposobni će raditi za socijalnu pomoć

  Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin odbacio je danas kritike u vezi radnog angažovanja onih koji primaju socijalnu pomoć istakavši da je ta praksa poznata svuda u svetu. ...»


 •   21.10.2014 15:51    

  Stefanović: Policija će razrešiti sve slučajeve napada

  Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da će policija razrešiti svaki pojedinačni slučaj napada na objekte u vlasništvu Albanaca u Srbiji, a da je do sada na razgovore u policiji bila 91 osoba....»


 •   21.10.2014 15:47  

  Zbog aerozagađenja Užice trazi status ugroženog područja

  Posle Izveštaja o stanju kvaliteta vazduha Agencije za zaštitu životne sredine, po kojem je vazduh u Užicu prekomerno zagađen, rukovodstvo Grada uputilo je zahtev Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine da Užice proglasi područjem ugroženim od aerozagađenja. ...»


 •   21.10.2014 15:45

  Nobelovka Ebadi: Srbija ide u dobrom pravcu

  Srbija je prevazišla većinu problema iz prošlosti i sada, na putu ka Evropskoj uniji, ide u dobrom pravcu kada je reč o poštovanju ljudskih prava i demokratiji, ocenila je danas dobitnica Nobelove nagrade za mir Širin Ebadi u intervjuu Tanjugu....» •   21.10.2014 15:39  

  Sindikati sutra protestuju, Verbić: Štrajk bespredmetan

  Četiri najveća sindikata prosvete ni nakon razgovora sa ministrom Srđanom Verbićem ne odustaju od sutrašnje obustave rada i protesta koji je, prema rečima ministra, bespredmetan, jer je smanjenje plata u prosveti neminovno. ...» •   21.10.2014 14:54  

  Čomić i Živković - protivna uredba Zakonu o radu

  Opozicioni poslanici DS i NS Gordana Čomić i Zoran Živković izjavili su danas da je uredba vlade po kojoj će svi radno sposobni korisnici socijalne pomoći morati da rade ili se obrazuju da bi ostvarili to pravo nerazumljiva je i suprotna Zakonu o radu....»


 •   21.10.2014 14:45

  Niš: Perišić bez komentara do odluke Glavnog odbora SNS

  Gradonačelnik Niša i predsednik Gradskog odbora SNS Zoran Perišić nije danas hteo da komentariše odluku Izvršnog odbora stranke o isključenju njegovog zamenika Ljubivoja Slavkovića dok tu odluku ne potvrdi Glavni odbor....»


 •   21.10.2014 14:40  

  Ako se protest nastavi, formiraće se nova komora?

  Advokat Nebojša Anđelković ponovo je danas pozvao advokatske komore Beograda i Srbije da se dogovore o prekidu štrajka i da se raspišu izbori za novo rukovodstvo beogradske komore, ukazujući da bi, u suprotnom, moglo da dođe do formiranja novih advokatskih komora. ...»


 •   21.10.2014 14:40  

  Gašić: Regionalna saradnja jedan od prioriteta vlade

  Ministar odbrane Bratislav Gašić i ambasador Grčke u Beogradu Konstantin Ikonomides saglasili su se danas da su odnosi dve zemlje tradicionalno dobri i prijateljski i da je potrebno intenzivirati saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa. ...»


 •   21.10.2014 14:37    

  Demontirana bomba sa džipa kod Kalemegdana

  Specijalna policijska jedinica danas je u Beogradu, na parkiralištu Kalemegdan, kod Zoološkog vrta, demontirala eksplozivnu napravu koja je bila postavljena ispod jednog džipa ruskih registarskih tablica. ...»


 •   21.10.2014 14:22

  Burna rasprava Borka Stefanovića sa naprednjacima

  Prepodnevni rad parlamenta obeležila je burna rasprava šefa demokrata u skupštini Borislava Stefanovića sa poslanicima naprednjaka, pošto je Stefanović rekao da predložene izmene zakona iz oblasti privrede i tržišta kapitala treba da prikriju greške i nesposobnost aktuelne vlasti....» •   21.10.2014 13:57

  Ponovo odbijen zahtev za ponavljanje postupka "Taton"

  Viši sud u Beogradu ponovo je odbio zahtev za ponavljanje postupka protiv pravosnažno osuđenjih za učešće u ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona koji su podneli branioci dvojice osuđenih na višegodišnje kazne zatvora Ivana Grkovića i Dejana Puzigaće, saopštio je danas taj sud....»


 •   21.10.2014 13:54

  Ljušić za sada bez komentara o ostavci

  Situacija u Službenom glasniku i dalje je neizvesna posle otkazivanja današnje konferencije za novinare na kojoj je v.d. direktora Radoš Ljušić trebalo da obrazloži svoju ostavku, a sam se Ljušić tokom dana nije odazivao na telefonske pozive, dok je u njegovom kabinetu Tanjugu rečeno da nema komentar. ...»

Banca Intesa Beograd