Srbija


 •     23.09.2014 12:53

  SPC: Paradirajte, ali o svom trošku

  Srpska pravoslavna crkva i ove godine je protiv i osuđuje održavanje Parade ponosa, koju vidi kao "besprizorni" skup nametnut Srbiji i Beogradu, i poručuje da njeni učesnici imaju pravo da paradiraju, ali samo o svom i trošku svojih nalogodavaca.


 •   23.09.2014 14:07    

  Vučić uputio pismo Obami: Srbija podržava borbu protiv ID

  Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas pismo predsedniku SAD Baraku Obami, u kojem se ističe da Vlada Srbije podržava borbu protiv Islamske države Iraka i Levanta i da je spremna da tu borbu pomogne skromnim sredstvima kojima raspolaže....» •   23.09.2014 13:25

  Selaković pozvao advokate ukine Uputstvo o štrajku

  Ministar pravde Nikola Selaković pozvao je danas Advokatsku komore Srbije (AKS) da stavi van snage Uputstvo po kom advokati moraju da štajkuju pod pretnjom disciplinskih sankcija i isklučenja iz advokature, jer se njime krši Ustav Srbije i niz zakona. ...»


 •   23.09.2014 13:15    

  Vučić i kuvajtski parlamentarci o unapređenju saradnje

  Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Poslaničke grupe prijateljstva države Kuvajt sa kojojm je razgoivarao o unapređenju bilateralnih, političkih i ekonomskih odnosa dveju zemalja....»


 •   23.09.2014 12:52

  Zatrpan rudar u jami kod Resavice

  Rudar, kopač Željko Miletić, zatrpan je u rudarskoj jami "Strmosten", kada se na njega obrušio ugalj, potvrdio je Tanjugu predsednik sindikata Rudnika mrkog uglja "Rembas" u čijem je sastavu "Stremosten" Nebojša Milenković....»


 •   23.09.2014 12:36

  MUP: Obezbedićemo Prajd, ukoliko ga bude

  Ministarstvo unutrašnjih poslova će, uprkos najavljenom štrajku Nezavisnog sindikata policije (NSP), obezbediti održavanje šetnje tokom Parade ponosa, ukoliko Vlada donese odluku da se ta manifestacija održi. ...»


 •   23.09.2014 12:33  

  Patrijarh Irinej osveštao kapelu u Okružnom zatvoru

  Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej osveštao je danas kapelu Vaskrsenja Hristovog u Okružnom zatvoru u Beogradu (poznatom kao CZ) u prisustvu Ministra pravde Nikole Selakovića, direktora Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Minala Stevovića i drugih pravosudnih zvaničnika....»


 •   23.09.2014 12:30

  Svilanović: Kod Parade ponosa ozbiljan je ulog u pitanju

  U iščekivanju odluke o održavanju Parade ponosa, generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju Goran Svilanović kaže da bi lično bio razočaran ako ovog puta ne bi bilo Parade ponosa u Beogradu, jer smatra da bi time oni koji pokušavaju da spreče njeno održavanje ponovo poslali poruku da su jači od države. ...»


 •   23.09.2014 12:16

  Gojković: Ekonomske reforme privući će investitore

  Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković poručila je danas, u razgovoru sa delegacijom Parlamenta Kuvajta, da očekuje da ekonomske reforme privuku strane investitore i da veruje da će investitori iz te zemlje naći interes da ulažu u Srbiju. ...»


 •   23.09.2014 12:14  

  Vulin: Nećemo smanjivati prava vojnih invalida

  Zakon o ratnim vojnim invalidima, koji bi trebalo da bude usvojen u decembru, neće smanjivati stečena prava te kategorije građana, a nadležni će se truditi da im obezbede beneficije koje nisu materijalne. ...» •   23.09.2014 12:10

  Lučanima ponovo prete poplave

  Zbog obilnih padavina na području opštine Lučani izlilo se nekoliko potoka, a sve službe su u pripravnosti. ...»


 •   23.09.2014 12:01

  Vulin apelovao za pomoć poplavljenima

  Ministar Aleksandar Vulin apelovao je danas na sve da, bez obzira koliko im je teško, shvate da je ljudima u poplavljenim područjima još teže i da pomognu koliko mogu. ...»


 •   23.09.2014 11:58    

  Skupština Vojvodine razmatra deklaraciju za promenu Ustava

  Na početku današnje sednice Skupštine Vojvodine, predsednik Ištvan Pastor stavio je na glasanje predlog da se u dnevni red uvrsti i Predlog deklaracije o potrebi za pokretanje postupka izmene Ustava Srbije ili donošenje novog koji je svojim potpisima podržalo 64 poslanika DS, LSV i NDS-a....»


 •   23.09.2014 11:51  

  Stručni konzilijum o daljem lečenju Andreje Stevanović

  U Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj organizovan je stručni konzilijum dečjih ortopeda koji sutra treba da se izjasne o daljem lečenju Andreje Stevanović iz Niša, devojčice rođene bez potkoleničnih kosti....»


 •   23.09.2014 11:18

  SVM se neće izjašnjavati o deklaraciji o promeni Ustava

  Predsednik Skupštine Vojvodine i lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor rekao je da se poslanici te stranka neće danas izjašnjavati o deklaraciji o promeni Ustava Srbije ili donošenja novog koju su podneli poslanici DS, LSV i NDS. ...»


 •   23.09.2014 11:01

  "Treća Srbija" u protesnoj šetnji zbog deklaracije

  Politička organizacija "Treća Srbija" organizovala je u Novom Sadu protesnu šetnju od centralnog gradskog trga do zgrade pokrajinskog parlamenta povodom deklaracije o izmeni ustava Srbija koja bi danas trebalo da se nađe na dnevnom redu sednice Skupštine Vojvodine. ...»


 •   23.09.2014 10:38

  Janković: Parada, skretanje pažnje sa suštinskih problema

  Zaštitinik građana Saša Janković rekao je danas da je potpuno neverovatno što se u Srbiji svake godine ponavlja pitanje da li će biti Parade ponose ili ne, što je, kako je rekao neka vrsta maskiranja i skretanja pažnje, otklon političkog establišmenta od rešavanja suštinskih problema. ...»


 •   23.09.2014 09:33

  Kraljevo: Povređeni dečak u udesu životno ugrožen

  Petnaestogodišnji V.F. iz Kraljeva koji je juče teško povređen u udesu u Kraljevu, kada se vozeći motocikl sudario sa automobilom, prebačen je sinoć u Klinički centar u Kragujevcu, zbog teških povreda opasnih po život....»

Beogradski fond za političku izuzetnost
Instittut za strane jezike
Banca Intesa Beograd