Srbija


 •     31.10.2014 16:50  

  Brisel: Evropska komisija istražuje Euleks

  Portparolka visoke predstavnice Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Maja Kocijančič izjavila je da Evropska komisija (EK) istražuje navode o korupciji u Euleksu, ali je odbacila optužbe da u pripadnici pravosudne misije maltretirali novinare.

 •   31.10.2014 20:57

  SDS ostaje opozicija, isključen Vladimir Pavlov

  Socijaldemokratska stranka (SDS) isključila je iz članstva Vladimira Pavlova jer je mimo odluka stranačkih organa odlučio da učestvuje u rekonstruisanoj Vladi Vojvodine i istakla da i na republičkom i na pokrajinskom nivou ostaje u opoziji. ...»


 •   31.10.2014 19:05

  AKS: Advokatura nije protiv beležništva

  Advokatska komora Srbije (AKS) ponovila je danas da advokatura nije protiv uvođenja javnog beležništva i da su protesti nastupili jer se Zakonom o javnom beležništvu i pratećim propisima "praktično poništio Zakon o obligacionim odnisima"....»


 •   31.10.2014 18:22

  Bogaroški sekretar za poljoprivredu, razrešenje Petrović

  NOVI SAD - Za mesto novog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u pokrajinskoj vladi predložen je potpredsednik LSV Branislav Bogaroški, a u rekonstruisanoj pokrajinskoj vladi neće biti za mesta dosadasnjeg potpredsednika te vlade i pokrajinskog sekretara za nauku i tehnološki razvoj Dragoslava Petrovića. ...»


 •   31.10.2014 18:09

  Jačanje ekonomskih veza Srbije i Francuske

  Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je danas predsednicom Odbora za spoljne poslove parlamenta Francuske Elizabet Gigu o daljem procesu evropskih integracija Srbije i unapređenju bilateralnih odnosa dve države. ...»


 •   31.10.2014 17:51  

  Mihajlović: Trilaterala u Beogradu prilika za nove projekte

  Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas od predstojećeg trilateralnog sastanka Srbije, Crne Gore i Republike Srpske u Beogradu, na nivou predsednika vlada, očekuje dogovore o novim ekonomskim projektima, bilo da su u oblasti saobraćaja, energetike ili drugim segmentima. ...»


 •   31.10.2014 17:50

  Stoltenberg: Kfor posvećen sprovođenju svog mandata

  Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izrazio je uverenje da će Kfor ostati u potpunosti posvećen sprovođenju svog mandata u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, u interesu svih zajednica na Kosovu. ...»


 •   31.10.2014 17:45    

  Vučić: EU strateški cilj Srbije, češke firme dobrodošle

  Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u Pragu da je EU strateško opredeljenje Srbije i pozvao češke firme da dođu i posluju u našoj zemlji, dok su češki zvaničnici istakli da je Srbija za Prag ključni partner na Balkanu. ...»


 •   31.10.2014 17:32  

  Mihajlović: U Srbiji postoji rodna neravnopravnost

  Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović ocenila je danas da u Srbiji postoji rodna neravnopravnost, koja je posebno vidljiva u oblasti isplati zarada, gde su žene često slabije plaćene od muškaraca za iste poslove, a postoje i drugi vidovi diskriminacije žena na poslu i u porodici. ...» •   31.10.2014 17:06    

  Dačić: Spoljnopolitički prioritet Srbije članstvo u EU

  Ključni spoljnopolitički prioritet Srbije je punopravno članstvo u EU, a vizija zajedničke evropske budućnosti je vizija svih nas na zapadnom Balkanu, rekao je danas šef srpske diplomatije Ivica Dačić. ...»
 •   31.10.2014 16:01

  Gašić: Odlična osnova za unapređenje saradnje sa Irakom

  Ministar odbrane Bratislav Gašić i ambasador Iraka Falah Abdulhasan Abdulsada saglasili su se danas da tradicionalno prijateljski odnosi predstavljaju odličnu osnovu za razvoj i unapređenje ukupne bilateralne saradnje. ...»


 •   31.10.2014 15:51

  Ministar pravde pozvao sve advokatske komore na razgovore

  Ministar pravde Nikola Selaković pozvao je danas u ime Vlade i Ministarstva pravde sve advokatske komore u Srbiji da nastave dalje razgovore u vezi sa svim problemima koje su predstavnici advokature izneli kao relevantne i da prekinu sa obustavom rada, saospsteno je iz njegovog kabineta. ...»


 •   31.10.2014 15:40

  Konkursi za projektno finansiranje po višim standardima

  Projektno finansiranje najbolji je način finansiranja medija iz državnog budžeta, ali javni konkursi moraju biti sprovedeni po visokim profesionalnim standardima, kako bi se povećao medijski pluralizam i poboljšao kvalitet izveštavanja, zaključili su danas učesnici debate "Nova medijska ekomomija"....»


 •   31.10.2014 14:53

  REM: Pinku upozorenje, Hepiju dve, a Prvoj jedna opomena

  Regulatorno telo za elektronske medije (REM) odlučilo je da izrekne upozorenje i opomene televizijama Pink, Hepi i Prva zbog emitovanja neprimerenog sardžaja za maloletnike u vreme kada to nije dozovljeno i zbog reklamiranja elektronskih cigareta na nedozvoljen način. ...»


 •   31.10.2014 14:26

  Sindikati u zdravstvu: Od 5. novembra štrajk svake srede

  Reprezentativni sindikati u zdravstvu najavili su danas da će oko 100.000 njihovih članova stupiti u štrajk 5. novembra i ponavljati ga svake srede, dok vlada ne ispuni njihove zahteve, među kojima je najvažniji da se izuzmu iz lineralnog smanjenja plata u javnom sektoru....»


 •   31.10.2014 14:01  

  Verbić: Smanjenje plata nužnost, omogućiti nove poslove

  Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić izjavio je danas da je smanjenje plata u ovom trenutku nužnost, ali da je zadatak ministarstva da se otvore mogućnosti za nove poslove koji bi se odvijali u obrazovnim ustanovama. ...» •   31.10.2014 12:44

  Građani neće plaćati više ako im ugovor sastavi advokat

  Građani neće plaćati više nego do sada za sastavljanje ugovora o prometu nepokretnosti koji im sačini advokat, a solemnizuje javni beležnik, rekao je danas ministar pradve Nikola Selaković objašnjavajući predložene izmene Zakona o javnim beležnicima i Zakona o prometu nepokretnosti....»

Banca Intesa Beograd