23. maj 2024 08:50

"Kućica zdravlja" na Konjarniku još danas i sutra

Izvor: TANJUG

podeli vest

"Kućica zdravlja" na Konjarniku još danas i sutra

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD  - Mobilna ambulanta “Kućica zdravlja” biće stacionirana još danas i sutra na Konjarniku, gde građani mogu da obave besplatne preventivne preglede i konsultacije s lekarima, izjavio je predsednik beogradske opštine Zvezdara Vladan Jeremić.

Do sada je tamo urađeno 1.500 pregleda, a danas će biti organizovani ginekološki pregledi, dok će 24. maja dan biti posvećen penzionerima.

Jeremić je za Tanjug rekao da će još danas i sutra “Kućica zdravlja“ raditi od 8 do 16 časova kod istočne kapije Beograda, na platou ispred kompleksa "Rudo“ na Konjarniku.

“U saradnji sa Domom zdravlja „Zvezdara” ovo je četvrti put da organizujemo rad ambulante na terenu „Kućicu zdravlja“ gde građani mogu da obave besplatne preventivne preglede bez uputa i bez zdravstvene knjižice, kao i konsultacije sa lekarima”, rekao je Jeremić.

Milan Dimitrijević iz Doma zdravlja Zvezdara izjavio je za Tanjug da će za danas biti organizovan Dan za žene, gde je uključeno "savetovanje žena o samostalnom pregledu dojke, savetovanje o redovnom ginekološkom pregledu i ultrazvuk pregled dojke”.

“U petak, 24. maja je Dan za penzionere, kada će moći sa lekarima da se konsultuju o pravilnom uzimanju terapije, da urade merenje telesne mase i BMI, merenje krvnog pritiska i šećera u krvi, dobiju uputstva o pravilnoj upotrebi (insulinskih) penova kao i pravilnoj ishrani. Takođe, moći će da urade UZ karotida”, rekao je dr Dimitrijević.

Takođe, Jeremić je podsetio da je u Mirijevu nedavno otvoren

novi punkt Hitne pomoći u Mirijevu.

"Građani Mirijeva su dobili i novu ekipu Hitne pomoći sa najsavremenijim vozilom koja će 24 časa svakog dana u nedelji biti dostupna i stacionirana u ogranku Doma zdravlja „Zvezdara” u Mirijevu”, rekao je za Jeremić.

On je rekao da je, s obzirom na to da Mirijevo ima više od 100.000 stanovnika, potreba za jednim takvim punktom bila velika.

"Građani ovog dela Beograda sada će imati još bržu i efikasniju pomoć kada je reč o urgentnim zdravstvenim potrebama stanovnika najvećeg naselja u opštini Zvezdara”, rekao je predsednik GO Zvezdara.