27. maj 2024 15:57

Martinović na sastanku sa malinarima: Zajedno do rešenja kroz sve izazove

Izvor: TANJUG

podeli vest

Martinović na sastanku sa malinarima: Zajedno do rešenja kroz sve izazove

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Martinović razgovarao je danas u Vladi Srbije sa predstavnicima asocijacija udruženja malinara i hladnjačara, kako bi razmotrili potencijalna rešenja za izazove sa kojima se suočavaju sve zainteresovane strane.

Kako je saopšteno iz ministarstva, sastanak je ocenjen kao najkonstruktivniji do sada i protekao je u veoma prijateljskoj atmosferi, a naredni će biti održan u petak.

Martinović je istakao da su vrata Ministarstva apsolutno otvorena za svaku vrstu razgovora, a da samo sa jedinstvenim i usaglašenim stavom mogu da se donesu sistemska i realna rešenja koja će proizvesti dugoročne rezultate.

"Jedino sinergijom poljoprivrednika i državnih organa, udruženi, možemo da odgovorimo na izazove veoma zahtevnog svetskog i evropskog tržišta hrane. Izazove sa kojima se susrećemo, prevazići ćemo obostranim razumevanjem, dijalogom i postepenim rešavanjem svakog problema, imajuću u vidu da je naše ministarstvo kuća svih naših poljoprivrednika. Mi smo jedno, treba da napravimo sistem u kome će veliki i mali sihronizovano funkcionisati. Danas smo pokazali da to možemo", naglasio je ministar Martinović.

Sastanku su pored predstavnika Ministarstva poljoprivre, šumarstva i vodoprivrede prisustvovali i predsednik skupštinskog Odbora za poljoprivredu Marjan Rističević, predsednik Privredne komore Marko Čadež, predstavnici Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine, Ministarstva finansija, Uprave carina, Republičkog zavoda za statistiku, Instituta za voćarstvo Čačak, kao i predsednik opštine Arilje Predrag Maslar.