9. april 2024 19:02

Koncert sestara Gobović 20. maja u MTS dvorani

Izvor: TANJUG

podeli vest

Koncert sestara Gobović 20. maja u MTS dvorani

Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

BEOGRAD - Sestre Gobović, Marina i Marija, održaće koncert "Lepota je u tradiciji" 20. maja u beogradskoj MTS dvorani, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u klubu ''Lisabon'' u Beogradu.

Pratiće ih, kako je saopšteno, ansambl Ministarstva odbrane "Stanislav Binički", kao i mladi članovi hora "Slavujčići" koji vode sestre Gobović pri Hramu Svetog Save.

"Dvadeset godina negujemo izvornu muziku u modernim ritmovima. Kao mlade smo to odabrale i ostale dosledne, jer izvorna muzika dira u srce i dušu. Koreni ne treba da se zaborave", istakle su sestre Gobović.

Koncert je nazvan po njihovom aktuelnom albumu "Lepota je u tradiciji", na kojem su izvorne pesme snimljene na tradicionalan način, ali u duetskim verzijama.

Kao gosti koncerta najavljeni su pevač Renato Henc, grupa Frajle, solistkinja Tijana Rajković, violinistkinja Katarina Ranić i harmonikaš Ninoslav Ademović.

Ranić je rekla da je, u poslednje dve godine, koliko sarađuje sa sestrama Gobović, prikupila "divna iskustva".

"Osetila sam kod njih veliku širinu duha i želju da izvornu muziku približe mlađem slušalaštvu", naglasila je ona.

Renato Henc je rekao da "ako izgubimo tradiciju, izgubili smo našu Srbiju".

"Pevaćemo zajedno 'Pukni zoro' na koncertu", otkrio je Henc.

Načelnik ansambla "Stanislav Binički", potpukovnik Vojske Srbije Nikola Živković nadovezao se rekavši da su "sestre Gobović dokaz da je jedna od najvažnijh misija ansambla očuvanje tradicije".

Sestre Gobović su, kako je navedeno, prošle godine u Americi dobile priznanje za pesmu "Nikola Tesla", a narednih dana predstaviće i numeru posvećenu još jednom velikom naučniku, Milutinu Milankoviću.

"Posebno nam je drago što je koncert u maju jer je to njegov mesec", rekao je predsednik Udruženja "Milutin Milanković", Slavko Maksimović.

Podsetio je da je naučnik rođen u maju, i da udruženje 6. maja slavi slavu Đurđevdan.

Sestre Gobović su primljene u udruženje, a ovom prilikom uručena im je knjiga o Milankoviću.