14. decembar 2023 10:10

Enrike: Veoma sam srećan, bićemo mnogo jači u februaru naredne godine

Izvor: TANJUG

podeli vest

Enrike: Veoma sam srećan, bićemo mnogo jači u februaru naredne godine

Foto: AP Photo/Martin Meissner

DORTMUND - Trener fudbalera Pari Sen Žermena Luis Enrike izjavio je da će njegov tim biti jači u februaru naredne godine, pošto će tada biti odigrani mečevi osmine finala Lige šampiona, prenose francuski mediji.

PSŽ je sinoć odigrao nerešeno 1:1 sa Borusijom u Dortmundu u poslednjem meču grupne faze LŠ. Klub iz Pariza je ovim remijem izborio plasman u osminu finala LŠ, pošto je na kraju osvojio drugo mesto u grupi iza Borusije. U drugom meču ove grupe, fudbaleri Milana su savladali Njukasl 2:1.

"Proći dalje u ovako teškoj grupi... veoma sam srećan. Ovo će nam samo pomoći da napredujemo. Zadovoljan sam stavom svog tima. U februaru ćemo biti mnogo jači. Ne brine me neefikasnost. Ono što me brine je nedostatak kontrole u igri, kada gubimo lopte", rekao je Enrike na konferenciji za medije.

Žreb osmine finala LŠ biće održan u ponedeljak.

"Mislim da nijedan od timova koji su završili kao prvi u svojoj grupi neće želeti da se suoči sa PSŽ-om. Bićemo mnogo jači u februaru", istakao je Enrike.

Fudbaleri Milana će igrati u nokaut fazi Lige Evrope, dok je Njukasl eliminisan iz evropskih takmičenja.

"Veoma sam razočaran. Ovo se teško podnosi. Žao mi je igrača. Video sam koliko su dali i koliko su bili posvećeni. Uopšte ne mogu da ih krivim. Ovo je bolno i za njih i za mene, jer znam kakvi su profesionalci i koliko su želeli uspeh. Uvek kada ne postignete ono što želite, morate to razočarenje da pretvorite u gorivo. To je uvek bio moj način. Bol koju osećaš sada mora biti motivacija za sutra. Sada moramo da se fokusiramo na Premijer ligu", istakao je menadžer Njukasla Edi Hau za Bi-Bi-Si (BBC).