12. april 2024 12:46

Sportsko-edukativni dan na Savskom vencu - Tripković i Branković sa školarcima

Izvor: TANJUG

podeli vest

Sportsko-edukativni dan na Savskom vencu - Tripković i Branković sa školarcima

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - U dvorištu beogradske Osnovne škole ''Petar Petrović Njagoš'' danas je organizovan veliki sportsko-edukativni dan u sklopu kog je realizovano nekoliko programa za decu od prvog do trećeg razreda.

Učestvovalo je oko 300 dece iz osam Osnovnih škola sa Savskog venca uzrasta od 7 do 10 godina.

Organizator takmičenja je Savez sportova Savskog venca, a tehnička podrška bili su GO Savski venac i Srpski atletski savez.

U sklopu događaja prvo je održano takmičenje u malim olimpijskim igrama za učenike 1. i 2. razreda, a posle završetka takmičenja upriličena je dodela diploma i medalja svim učesnicima.

U podne je usledilo svečano otvaranje, a takmičenje je otvorio Slobodan Branković, generalni direktor Srpskog atletskog saveza.

"Drago mi je da se događaju odazvao veliki broj dece. Čestitam pobednicima, ali i svima koji su učestvovali. Vidim ovde da neki plaču jer nisu prvi ili jer nisu bili bolji, a to je odličan znak, posle ovoga će još više i jače trenirati. I ja sam tako plakao kad sam bio dete, a kasnije sam upornošću, treningom i radom stigao do titule prvaka Evrope", rekao je nekadašnji evropski šampion na 400 metara.

Zatim je usledilo je uručenje specijalnog paketa opreme za dečiju atletiku, o čemu je za Tanjug govorio Uroš Tripković, zamenik predsednika opštine Savski venac.

"Za nas je ovo veoma važan događaj jer želimo decu da usmerimo ka bazičnim sportu - atletici. Drago nam je da se ovde pojavio i nekadašnji prvak Evrope Slobodan Branković. Deca sa opštine Savski venac će u dogovoru sa Srpskim atletiskim savezom imati mogućnost besplatnih treninga u atletskoj dvorani. Za početak su uručeni rekviziti za sve atletske discipline prilagođeni uzrastu od sedam do četrnaest godina, direktoru OŠ ''P. P. Njagoš'', istakao je Tripković.

Dodao je i da su uručeni vaučeri predstavnicima ostalih državnih Osnovnih škola i istakao da će u narednih mesec dana paketi opreme za dečiju atletiku biti uručeni svim Osnovnim školama na Savskom vencu.

Posle svečanog otvaranja održana je edukativna Predstava za decu teatra Zmaj.

Potom je održano takmičenje u malim olimpijskim igrama za učenike 3. razreda, a posle završetka takmičenja upriličena je dodela diploma i medalja svim učesnicima.