10. februar 2023 08:30

Mobilna aplikacija “Halo beba” - savetnik koji olakšava roditeljstvo

Izvor: TANJUG

podeli vest

Mobilna aplikacija “Halo beba” - savetnik koji olakšava roditeljstvo

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Mobilna aplikacija Unicefa, koja je zasnovana na radu telefonskog savetovališa “Halo beba" - "Bebo aplikacija”, danas obeležava svoj prvi rođendan.

“Počeli smo skromno, kao 'Halo beba - vaš saputnik u roditeljstvu', mobilna aplikacija koja je bila zasnovana na radu telefonskog savetovališta Halo beba za Srbiju, a onda smo prepoznati od strane regionalne kancelarije UNICEF-a i udruženim snagama kreirana je Bebbo aplikacija, koja je prevazišla okvire naše zemlje, namenjena za 14 zemalja i prevedena na 19 jezika”, rekla je za Tanjug savetnica u “Halo bebi” Gradskog zavoda za javno zdravlje Jelena Vasojević.

 

Ona je naglasila da su njihova očekivanja prevaziđena.

"Najzadovoljniji smo kada iskustva roditelja potvrđuju da im aplikacija zaista olakšava roditeljstvo. Iskoristili smo sav naš potencijal da kreiramo personalizovanu, interaktivnu i praktičnu mobilnu aplikaciju, što nam potvrđuje više od 50 000 zadovoljnih roditelja u Srbiji i 420 000 roditelja u još 13 zemalja . Veliki broj stručnjaka iz zemlje i regiona učestovao je u kreiranju više od 1.400 tekstova i video materijala koji na najsavremeniji način pomažu roditeljima u odgajanju dece”, rekla je Vasojević.

Prema njenim rečima, veliki spektar različitog sadržaja napravljen je da motiviše i ohrabri, informiše i savetuje, da prati i preporučuje. To je džepni priručnik za roditeljstvo.

"Roditelji mogu da dobiju inspiraciju kako da se igraju sa detetom, kako da kreiraju bezbedno okruženje , kako da na najbolji način i blagovremeno prepoznaju potrebe deteta i na njih odgovore, kako da neguju dete kada se razboli. Interaktivnost aplikacije ogleda se u tome što roditelji imaju mogućnost da kreiraju profile dece: evidentiraju podatke o vakcinaciji , preventivnim pregledima, trenutnoj detetovoj težini i visini, dostignućima deteta. Nakon toga se sadržaj aplikacije prilagođava i tematski tekstovi se prikazuiju baš roditeljima koji za tim temama imaju potrebe i interesovanja. Bebbo će podsetiti roditelje kada treba da odvedu dete na preventivni pregled ,vakcinaciju ili ih upozoriti ako razvoj ne ide kako je očekivano za taj uzrast”, rekla je Vasojević.

Kako kaže, pozitivna iskustva u prvoj godini, daju vetar u leđa da nastave da kreiraju sadržaje koji će biti interesantni, tačni, zasnovani na dokazima.

"Gradimo partnerski odnos sa roditeljima i osluškujemo njihove potrebe. Aplikacija je besplatana i dostupna na IOS i Play storu”, rekla je Vasojević.