27. maj 2024 14:50

Konkurs za prijem u 72. brigadu za specijalne operacije i Odred "Kobri" od 1. juna

Izvor: TANJUG

podeli vest

Konkurs za prijem u 72. brigadu za specijalne operacije i Odred "Kobri" od 1. juna

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

BEOGRAD - Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisaće sledeći ciklus konkursa za prijem novih pripadnika u 72. brigadu za specijalne operacije i Odred vojne policije specijalne namene "Kobre" od 1. juna do 31. jula.

Mladići i devojke, državljani Srbije, do 30 godina starosti, imaće priliku da do kraja jula podnesu prijave na konkurse za ove specijalne jedinice Vojske Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Kandidati koji zadovolje propisane opšte i posebne uslove, biće upućeni na odgovarajuća medicinska testiranja i psihološke procene, a zatim i na provere fizičkih sposobnosti.

Preduslov upućivanja na selektivnu obuku, koja se sastoji iz više eliminacionih faza, jeste zadovoljavanje strogih zdravstvenih, psiholoških i bezbednosnih kriterijuma.

Najuspešniji mladići i devojke dobiće priliku da stupe u profesionalnu vojnu službu na određeno vreme u trajanju od šest meseci, uz mogućnost produženja ugovora o radu na period do tri godine i njegovog kasnijeg obnavljanja.

One koji stanu u stroj ovih elitnih sastava Vojske Srbije, uz kontinuiranu obuku i usavršavanje, očekuje rad sa najsavremenijom opremom i naoružanjem.

Mesto rada budućih pripadnika 72. brigade za specijalne operacije je u garnizonu Pančevo, dok će budući pripadnici Odreda Vojne policije specijalne namene "Kobre" raditi u Beogradu.

Na konkurse se mogu prijaviti i kandidati koji nisu završili vojnu obuku sa oružjem, s tim što će, pre upućivanja na selektivnu obuku, morati uspešno da savladaju osnovnu vojnu obuku.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije pozivaju sve zainteresovane kandidate da na delu dokažu odgovornost, spremnost, hrabrost i patriotizam služeći svojoj zemlji kao pripadnici elitnih specijalnih jedinica.

Konkursi za prijem u specijalne jedinice Vojske Srbije biće otvoreni od 1. juna do 31. jula, a zainteresovani kandidati će detalje konkursa, počev od dana objavljivanja, moći da pogledaju na sajtovima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.