18. april 2023 14:43

Edin Đerlek: Srbija opredeljena za jačanje saradnje sa Kuvajtom

Izvor: TANJUG

podeli vest

Edin Đerlek: Srbija opredeljena za jačanje saradnje sa Kuvajtom

Foto: TANJUG/KABINET MINISTRA ZA RAVNOMERNI REGIONALNI RAZVOJ/ MILOŠ PERIĆ

BEOGRAD - Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek ocenio je danas, u razgovoru sa kuvajtskim ambasadorom Faiza Medžbela el Muteirijem, da je Srbija opredeljena za dalje intenziviranje političkog dijaloga i unapređenje saradnje sa ovom zemljom u svim oblastima.

Ministar Đerlek istakao je da obeležavanje 60 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, koje obeležavamo u ovoj godini, dobra prilika za unapređenja uzajamnih bilateralnih veza na dobrobit dve prijateljske zemlje, navodi se u saopštenju iz njegovog kabineta.

Đerlek je pozvao kuvajtske investitore da ulažu u Srbiji, naglasivši da je naša zemlja stvorila dobre uslove i povoljnu klimu za strane investicije.

Kao posebno značajna za regionalni razvoj Srbije, istakao je ulaganja u oblasti poljoprivrede, privrede i energetike, kao i u značajne infrastrukturne projekte.

Ocenjeno da je neophodno uložiti napore kako bi nivo ekonomske saradnje i uzajamnih investicija dostigao dugu tradiciju prijateljskih odnosa i političke saradnje Srbije i Kuvajta, dodaje se u saopštenju.