1. jun 2023 19:29

Dačić: Slavica Đukić Dejanović jedan od najozbiljnijih kandidata za ministra prosvete

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dačić: Slavica Đukić Dejanović jedan od najozbiljnijih kandidata za ministra prosvete

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je Slavica Đukić Dejanović jedan od najozbiljnijih kandidata za ministra prosvete

Dačić je za portal RealnoSRB.rs istakao da je Slavica Đukić Dejanović bila jedini redovni profesor i šef Katedre za psihijatriju, kao i prodekan za međunarodnu saradnju Medicinskog fakulteta u Kragujevcu, i dodao da je od strane studenata četvrte godine studija Medicinskog fakulteta 2007. godine bila proglašena najboljim predavačem.

Prema rečima Dačića, Đukić Dejanović je autor i koautor preko 200 naučnih i stručnih radova, sedam knjiga, dva udžbenika za studente redovne nastave i jedan je od autora tri udžbenika za studente posle diplomske nastave.

Ministar spoljnih poslova rekao je da će Socijalistička partija Srbije predložiti premijerki Srbije Ani Brnabić ime novog ministra prosvete.

"Premijerka Srbije Ana Brnabić mora u narednih 14 dana da zvanično predloži novog ministra prosvete", dodao je Dačić i naglasio da će SPS dati predlog premijerki, imajući u vidu da je ovo ministarstvo pripadalo njegovoj stranci.

Branko Ružić je podneo ostavku na mesto ministra prosvete nakon tragedije koja se desila 3. maja u školi „Vladislav Ribnikar”, a njegova ostavka zvanično je konstatovana ove nedelje u Skupštini Srbije.