9. januar 2024 11:59

Antonijević: Odluka o obavezi vojnog roka treba da bude plod duže javne rasprave

Izvor: TANJUG

podeli vest

Antonijević: Odluka o obavezi vojnog roka treba da bude plod duže javne rasprave

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Pravnik Milan Antonijević izjavio je danas da bi odluka o uvođenju obaveze služenja vojnog roka trebalo da bude plod duže javne rasprave.

On je za Tanjug rekao da bi inicijativa Generalštaba Vojske Srbije o ponovnom uvođenju obaveze služenja vojnog roka pre trebalo da ide ka Narodnoj Skupštini i Vladi Srbije.

"U ovom trenutku Vlada je u tehničkom mandatu i ovakve odluke ne može ni da donosi. Kada čitate strategiju nacionalne bezbednosti koja Srbiju obavezuje, kao i neke druge dokumente, ne vidim šta se to toliko promenilo da bismo ovako u kratkom roku donosili ovako značajnu odluku koja se tiče svih mladih i sve dece. Treba voditi računa o njima i o tome šta mogu da dobiju vojnom obukom, a šta da izgube", naveo je Antonijević.

Antonijević smatra i da dobrovoljni vojni rok, koji pruža mogućnost mladim momcima da služe vojni rok, treba proširiti i na žene kako bi i one, ukoliko žele, služile vojni rok, jer bi se, kako je rekao, na taj način ispustio pritisak koji u ovom trenutku stoji.