26. april 2024 09:55

Srđan Barac: Odlaganje glasanja pokazuje da se diplomatska borba Srbije isplatila

Izvor: TANJUG

podeli vest

Srđan Barac: Odlaganje glasanja pokazuje da se diplomatska borba Srbije isplatila

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost ocenio je da vest koju su objavili mediji da je odložena sednica Generalne skupštine UN zakazana za 2. maj, a na kojoj bi trebalo da se glasa o predlogu rezolucije o Srebrenici, govori da je diplomatska borba Srbije urodila plodom, da se glas malih država čuo i da je u međunarodnim odnosima Srbija uspela da motiviše druge države da ustanu, podignu glas i bore se za istinu i pravdu.

On je za Tanjug rekao da smatra da je diplomatska ofanziva Srbije u smislu predstavljanja činjenica urodila plodom i pokazala koliko je važno da se glasanje u UN ne dešava po diktatu, već u skladu sa sopstvenim odlukama država, sa istinom i pravdom.

Barac kaže da je odlaganje glasanja pokazalo da je onima koji su prethodnih dana vodili intezivnu kampanju za usvajanje ove rezolcucije potrebno više vremena, da vide koliko će imati glasova podrške.

"Sve i da ne uspemo, borba sama je uspeh, borba da nismo nemo prihvatili diktat, da nismo nemo prihvatili da se donese jedna takva rezolucija, je već dovoljno snažna poruka", istakao je Barac.