31. mart 2024 19:11

Bečka policija pokrenula istragu u slučaju nestale dvogodišnje Danke iz Bora, Interpol izdao žutu poternicu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Bečka policija pokrenula istragu u slučaju nestale dvogodišnje Danke iz Bora, Interpol izdao žutu poternicu

Foto: TANJUG/MUP

BEČ - Bečka policija pokrenula je istragu u slučaju nestanka dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, a nakon što je državljanin Srbije koji živi u Beču prijavio da je sinoć na autobuskoj stanici u centru austrijske prestonice video devojčicu u pratnji dve žene koja navodno liči na Danku nestalu u utorak u Srbiji, preneo je Klajne cajtung.

Državljanin Srbije kontaktirao je srpske nadležne organe, koji su se obratili bečkoj policiji sa zahtevom za istragu, navodi portal.

''Svedok je dao izjavu i obezbeđen je snimak koji je on sam napravio. Čovek je za slučaj saznao preko društvenih mreža. Tačne okolnosti, posebno da li je u pitanju nestala devojčica, predmet su istrage koja je u toku'', rekao je portparol bečke policije Markus Ditrih.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je u utorak oko 13.45 časova u Banjskom polju kod Bora, a danas je šesti dan potrage za njom.

Danka je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Devojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".

Ambasada Srbije u Beču: Ukoliko u Austriji prepoznate nestalu devojčicu javite policiji

Ambasada Srbije u Beču apelovala je na građane da, ukoliko na teritoriji Austrije prepoznaju nestalu devojčicu Danku Ilić (2) iz Bora odmah jave srpskoj ili austrijskoj policiji.

Kako su naveli na svom nalogu na društvenoj mreži X, građani mogu dojaviti informaciju na sledeće brojeve telefona: 133 za MUP Austrije,

+436677704145 Ambasada Srbije u Austriji i 192 MUP Srbije.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je u utorak u Banjskom polju kod Bora i za njom se intenzivno traga.

Interpol raspisao žutu poternicu zbog nestanka Danke Ilić

Međunarodna policijska organizacija Interpol raspisala je žutu poternicu zbog nestanka dvogodišnje devojčice iz Srbije Danke Ilić.

Na sajtu organizacije navedeno je da se devojčica može prepoznati po visećoj bradavici na levom uhu, kao i mladežu nepravilnog oblika i blago tamne boje na levoj nadlaktici.

Pored toga, navodi se da je devojčica visoka oko 85 centimetara, ima smeđu kosu i braon oči.

Žuta poternica se raspisuje u slučaju potrage za nestalim licima ili zarad identifikovanja osobe koja ne može da se samoidentifikuje.