21. novembar 2023 22:06

Pentagon: Sastanak Kontakt grupe za odbranu Ukrajine biće održan sutra

Izvor: TANJUG

podeli vest

Pentagon: Sastanak Kontakt grupe za odbranu Ukrajine biće održan sutra

Foto: Shutterstock.com/Kishore Newton, ilustracija

VAŠINGTON - Novi sastanak Kontakt grupe za odbranu Ukrajine, zakazan za 22. novembar, biće usredsređen na obezbeđivanje sposobnosti ukrajinskih snaga neophodnih za samoodbranu, izjavila je danas na brifingu za novinare zamenica portparola Pentagona Sabrina Sing.

„Sutra će ministar odbrane Lojd Ostin održati 17. sastanak Kontakt grupe za odbranu Ukrajine u virtuelnom formatu, što će ojačati posvećenost Sjedinjenih Američkih Država Ukrajini zajedno sa naših više od 50 saveznika“, dodala je ona, prenosi Ukrinform.

Ona je naglasila da će SAD nastaviti da rade sa koalicijom saveznika i partnera ''kako bi Ukrajini obezbedile kapacitete neophodne za samoodbranu''.

Prema njenim rečima, od velike je važnosti da Kongres konačno usvoji zahtev predsednika Džozefa Bajdena za dodatno finansiranje, koji uključuje veliki paket pomoći Ukrajini.

Ministar odbrane Lojd Ostin u ponedeljak je nenajavljeno posetio Kijev i poručio da je njegov boravak u ukrajinskoj prestonici znak potvrde da će SAD nastaviti da pomažu Ukrajini u suprotstavljanju ruskoj agresiji.