15. mart 2024 08:07

Rusija oborila ukrajinske rakete i dronove iznad Lipecka i Belgoroda

Izvor: TANJUG

podeli vest

Rusija oborila ukrajinske rakete i dronove iznad Lipecka i Belgoroda

Foto: RU-RTR Russian Television via AP/

MOSKVA/KIJEV - Ruske snage protivvazdušne odbrane presrele su noćas dve ukrajinske bespilotne letelice u centralnoj Lipeckoj oblasti, rekao je guverner Igor Artamonov.

On je saopštio na Telegramu da nije bilo žrtava niti štete u napadu, a da hitne službe rade na licu mesta.

Ruske snage PVO uništile su i sedam raketa Vampir iznad ruskog graničnog regiona Belgoroda, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane, prenosi TASS.

Troje dece ubijeno je u ukrajinskom granatiranju stambene zgrade u Donjecku na istoku Ukrajine, tvrde proruske vlasti, prenosi Rojters uz napomenu da nije mogao nezavisno da potvrdi tu tvrdnju.

Gradonačelnik Aleksej Kulemzin nazvao je ovo granatiranje varvarskim i rekao da je stambena zgrada, koja se nalazi u gradskom okrugu Petrovski, direktno pogođena i da je tada izbio požar.

Ruski dron udario je u četvrtak u stambenu zgradu u gradu Vinica na jugozapadu Ukrajine, a u ovom napadu je jedna osoba poginula, a tri su povređene, tvrdi regionalni guverner Serhij Borzov, navodi britanska agencija.

Tokom protekle noći ruske snage su napale Ukrajinu sa sedam vođenih raketa S-300/S-400, jednom vođenom raketom X-59 i 27 dronova Šahed, saopštilo je Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine na Telegramu.

Kako je navedeno, svi ruski dronovi su oboreni u oblastima Kirovograda, Nikolajeva, Harkova, Hersona, Hmeljnickog, Vinice i regiona Kijeva.