4. april 2024 17:54

Izraelska vojska saopštila da nema promena u bezbednosnim preporukama civilima

Izvor: TANJUG

podeli vest

Izraelska vojska saopštila da nema promena u bezbednosnim preporukama civilima

Foto: Shutterstock.com/Bumble Dee, ilustracija

JERUSALIM - Izraelska vojska saopštila je danas da nema promena u bezbednosnim preporukama civilima zbog zabrinutosti za moguću eskalaciju nasilja nakon što je ubistvo iranskih generala u Damasku ove nedelje izazvalo pretnje odmazdom.

"Nema potrebe da kupujete generatore, gomilate hranu i podižete novac sa bankomata", napisao je portparol izraelske vojske Danijel Hagari na platformi X (Tviter), preneo je Rojters.

On je istakao da će kao i ranije građani biti odmah obavešteni ukoliko dođe do promena zvanično i na uređen način.

U izraelskom napadu u ponedeljak u Damasku poginulo je 13 osoba, od kojih sedam pripadnika Iranske revolucionarne garde i šest državljana Sirije.

Iranski vrhovni vodja ajatolah Ali Hamenei izjavio je ranije danas da Izrael neće izbeći poraz pribegavanjem "očajničkim pokušajima" kao što je vazdušni napad na konzulat Irana u Siriji, prenela je IRNA.

"Poraz cionističkog režima u Gazi će se razvlačiti i režim će se približiti kolapsu i raspadanju. Očajnički pokušaji poput akcije tog režima u Siriji ih neće spasiti od poraza. Naravno, oni će biti ošamareni zbog ovih dela", rekao je Hamenei.