2. novembar 2023 14:10

SNS prva predala RIK-u izbornu listu uz 92.637 potpisa podrške

Izvor: TANJUG

podeli vest

SNS prva predala RIK-u izbornu listu uz 92.637 potpisa podrške

Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

BEOGRAD -

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević predao je danas u 12.00 sati Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) listu "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" za izbore za narodne poslanike.

SNS je prva stranka koja je predala izbornu listu RIK-u, uz koju je dostavila i 92.637 potpisa podrške građana.

Nosilac liste je predsednik Srbije i član SNS-a, Aleksandar Vučić, a prvi na listi je Miloš Vučević.

Vučević je listu predao zajedno sa funkcionerima stranke i koalicionim partnerima, među kojima su bili predsednik Izvršnog odbora Darko Glišić, potpredsednici SNS Ana Brnabić, Irena Vujović, Aleksandar Šapić, Siniša Mali, Nevena Đurić, Vladimir Orlić, kao i koalicioni partneri predsednik SDP-a Rasim Ljajić, predsednik PUPSA Milan Krkobabić, predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović, predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović.

"Sa velikim zadovoljstvom i ponosom smo predali kandidaturu liste 'Aleksandar Vučić Srbija ne sme da stane' sa podrškom 92.637 građana Srbije sa biračkim pravom. Taj broj potpisa smo skupili za manje od četiri sata, u svim krajevima Srbije i za nas ta činjenica nije samo neki tehnički podatak nego i predstavlja postrek i motivaciju da na najbolji način iznesemo kampanju koja je pred nama", rekao je Vučević novinarima nakon predaje liste članovima RIK-a.

On je naglasio da je SNS kandidovala dobre ljude, zajedno sa koalicionim partnerima.

"Naša snaga je u narodu, naša snaga je u građanima. Verujem da je ovo pobednička lista i verujem da će ova lista dobiti podršku najvećeg broja građana Srbije na izborima koje će se održati", kazao je Vučević.

Vučević je iskoristio priliku da pozove građane Srbije da izađu u što vrećem broju na izbore 17. decembra.

"Izbori su festival demokratije, praznični dan. Odlučujemo o našoj kući, odlučujemo o Srbiji. Odlučujemo kako želimo da živimo. Odlučujemo kuda i kako vidimo Srbiju u narednom periodu. A mi, ponavljam, kandidujemo program za Srbiju, kandidujemo ideju za Srbiju, kandidujemo viziju za Srbiju", istakao je Vučević.

Dodao je da je SNS spremna da do 2027. ispuni viziju i pomogne da Srbija ostvari ekonomski rast.

"Može Srbija da dostigne taj ekonomski nivo i standard da prosečna zarada bude 1.450 evra. Da prosečna penzija bude 620 evra. I da minimalna zarada, garantovana zarada bude 650 evra u Srbiji. Uz sve one velike infrastrukturne projekte koji se rade. Da čuvamo Srbiju kao slobodnu i nezavisnu državu. Srbiju koja čuva svoj integritet, suverenitet, koja se bori za Srbe na Kosovu i Metohiji, ali koja čuva mir, jer je to interes svih građana Srbije", poručio je Vučevičć.

Predsednik SNS-a je rekao da je Srbija u prethodnoj deceniji preživela velike izazove, ali da je uzimajući u obzir sve poteškoće ostvaren veoma dobar rezultat.

"Podigli smo standard građana, poboljšali kvalitet života, završili mnoge nove velike infrastrukturne projekte, vratili dostojanstvo i integritet i ponos Srbiji, ali nas čeka drugo poluvreme. Na građanima Srbije je da odluče, da li žele da se vratimo u period do 2012. Možda se to nekom čini da je nemoguće, ali nažalost to lako moguće i to mnogo brže ili mnogo kraće vremenskom intervalu nego što vam je potrebno da napredujete, možete padati i propadati. Mi ne želimo da Srbija stoji i pored svih izazova koje nas okružuju, smatramo da Srbija mora da ide napred, da ne sme da stane i da takvu Srbiju živimo i za takvu se politički borimo", rekao je Vučević.