23. februar 2024 16:25

Tamara Vučić posetila banjalučko porodilište i donirala inkubator

Izvor: TANJUG

podeli vest

Tamara Vučić posetila banjalučko porodilište i donirala inkubator

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BANJALUKA - Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić posetila je danas porodilište UKC Republike Srpske u Banjaluci i uručila toj instituciji inkubator, donaciju Republike Srbije.

Povod za posetu je najava predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da će u okviru plana "Srbija 2027 - Skok u budućnost", a u dogovoru sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, biti rekonstruisano i modernizovano porodilište u Banjaluci.

Tamara Vučić je tom prilikom istakla važnost porodilišta, kao mesta na kome se rađaju novi životi.

"Inkubator je mali znak pažnje, koji će u budućnosti doprineti spašavanju života", rekla je ona.

Navela je da će renoviranje porodilišta predstavljati iskorak ka savremenom pristupu jednom važnom delu medicine kao što je porođaj.

"Ponosni smo na dobru i uspešnu saradnju između Republike Srpske i Republike Srbije, posebno u domenu medicine, jer je to jedna od najvažnijih profesija koje imamo", poručila je Tamara Vučić.

Zahvalila se medicinskom osoblju koje radi u UKC, ističući njihovu posvećenost poslu koji nije nimalo lak.

 

Direktor UKC Republike Srpske Vlado Đajić zahvalio se Tamari Vučić na poseti i donaciji inkubatora, koji će, kako je istakao, značajno doprineti boljem lečenju najmlađih pacijenata.

On je rekao da je banjalučko porodilište trenutno u dobrom stanju, ali je želja osoblja da ga dodatno unaprede.

"Želimo da poboljšamo tehničke mogućnosti prisustva muževa i članova porodica naših porodilja", poručio je Đajić.

On se zahvalio i Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću na, kako je naveo, svim donacijama i pomoći zdravstvenom sistemu Republike Srpske.

U okviru posete, gospođa Vučić se sastala sa glavnim sestrama na odeljenju, posetila hospitalni deo sa porodiljama i bebama i obišla Banku humanog mleka.