12. april 2024 14:08

Darko Mladić: Zdravstveno stanje generala i dalje loše, teško govori, ima aritmije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Darko Mladić: Zdravstveno stanje generala i dalje loše, teško govori, ima aritmije

Foto: shutterstock.com/JethroT, ilustracija

BANJALUKA - Srpski general Ratko Mladić, koji se nalazi u haškom pritvoru, i dalje je lošeg zdravstvenog stanja, jedva govori, a u međuvremenu je imao i dodatne probleme sa aritmijama opasnim po život, rekao je njegov sin Darko Mladić.

"Razgovarali smo sa njim u utorak i četvrtak, jedva govori, dosta je slab. Borimo se da mu ne bude gore", rekao je Darko za Srnu.

Prema njegovim rečima, nakon nedavne posete lekara iz Banjaluke, generalu Mladiću je nešto bolja terapija, alu je u međuvremenu imao dodatne probleme sa aritmijama koje su opasne po život, pa je dobio neku novu terapiju, ali ne zna se koju.

"Vidi se da je sve lošije i lošije... Јedva može dve rečenice da sastavi, jedva može da govori kako treba... Nije baš da ne može da komunicira, ali ne može ni da priča. Teško mu je da govori, ali govori", pojasnio je Darko.

On je naveo da se general i vrlo otežano sam kreće, a kada ga pitaju za hranu uvek kaže da je nešto jeo, međutim prilikom poseta primete da je to dosta slabo.

Bivši komandant Vojske Republike Srpske služi u haškom pritvoru kaznu doživotnog zatvora. Generala Mladića, koji je operisan 8. januara i ugrađen pejsmejker u holandskoj bolnici, u februaru je pregledao i tim lekara iz Republike Srpske.