13. mart 2024 23:58

Fudbaleri Atletika nakon penala eliminisali Inter i izborili četvrtfinale LŠ

Izvor: TANJUG

podeli vest

Fudbaleri Atletika nakon penala eliminisali Inter i izborili četvrtfinale LŠ

Foto: AP Photo/Manu Fernandez

MADRID - Fudbaleri Atletika plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su večeras u Madridu posle boljeg izvođenja penala savladali Inter iz Milana ukupnim rezultatom 5:3 u revanš meču osmine finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Večerašnji meč u Madridu je posle regularnih 90 minuta završen pobedom Atletika rezultatom 2:1. Golove za Atletiko postigli su Antoan Grizman u 35. i Memfis Depaj u 87. minutu. Jedini gol za Inter dao je Federiko Dimarko u 33. minutu.

Pošto je prvi meč osmine finala LŠ, koji je odigran u Milanu 20. februara, završen pobedom Intera rezultatom 1:0, igrani su produžeci u Madridu.

Pošto ni posle dodatnih 30 minuta u Madridu nije bilo promene rezultata pristupilo se izvođenju penala. Atletiko je u penal seriji bio bolji rezultatom 3:2.

Precizni za Atletiko sa penala bili su Memfis Depaj, Rodrigo Rikelme i Anhel Korea, dok je golman Intera Jan Zomer zaustavio udarac Saula Njigeza.

Golove za Inter sa 11 metara postigli su Hakan Čalhanoglu i Frančesko Ačerbi. Golman Atletika Jan Oblak odbranio je udarce Aleksisa Sančeza i Dejvija Klasena, dok je kapiten Intera Lautaro Martinez šutirao preko gola.

Plasman u četvrtfinale LŠ ranije ranije večeras je izborila Borusija, koja je u Dortmundu pobedila PSV Ajndhoven rezultatom 2:0 u revanš duelu osmine finala LŠ. U prvom meču odigranom u Ajndhovenu bilo je 1:1.

Ranije su plasman u četvrtfinale LŠ izborili Arsenal, Barselona, Mančester siti, Real, Bajern i Pari Sen Žermen.

Žreb četvrtfinala i polufinala LŠ biće održan u petak 15. marta od 12 sati u Nionu.