30. decembar 2023 16:27

Održana finalna takmičenja u vaterpolu za beogradske školarce

Izvor: TANJUG

podeli vest

Održana finalna takmičenja u vaterpolu za beogradske školarce

Foto: BASS

BEOGRAD - Gradskom završnicom u vaterpolu, za uzrast osnovnih i srednjih škola, kao i projektom “Kroz sport a preko društvenih mreža i medija, mladi poručuju: Stop vršnjačkom nasilju“, u Beogradskoj asocijaciji za školski sport uspešno su završili 2023. godinu.

Kako se navodi u saopštenju, takmičenje u vaterpolu koje je održano na bazenu "11. april", potvrdilo je da ne moramo brinuti za budućnost ovog sporta.

Po pravilniku asocijacije u ekipama su mogle da nastupaju i devojčice.

Poredak srednje škole: 1. Sportska gimnazija (Stari grad), 2. XII gimnazija (Voždovac), 3. XIV gimnazija (Vračar).

Finalni meč: Sportska gimnazija – XII ginazija 9:3.

Poredak osnovne škole: 1. OŠ Dragan Lukić (Novi Beograd), 2. Vuk Karadžić (Stari grad), 3. Braća Baruh (Stari grad).

Finalni meč: OŠ Dragan Lukić - OŠ Vuk Karadžić 12:3.

Medalje su dodelili Andrea Arsović (predsednica Beogradske asocijacije za školski sport) i Slobodan Soro, nekadašnji uspešni vaterpolo golman.

"Godina uspeha je iza nas. Bili smo tu da deci sa svih 17 beogradskih opština, učinimo da uživaju u sportovima koje vole, kao i aktivnostima van terena. Apsolutno sve što smo uradili za osnovce i srednjoškolce, za njih je bilo besplatno, a nastavnici i profesori dobili su honorare. Odlika školskog sporta u Beogradu pre svega je radost. Naravno, sve ovo ne bismo mogli postići bez finansijske pomoći Gradskog sekretarijata za sport i omladinu", istakao je generalni sekretar Beogradske asocijacije za školski sport Slobodan Đurić.