6. februar 2023 13:47

Milan Antonijević: Nastavak dijaloga uz prihvatanje svega na šta je stavljen paraf

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milan Antonijević: Nastavak dijaloga uz prihvatanje svega na šta je stavljen paraf

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Pravnik Milan Antonijević izjavio je danas za Tanjug da će poseta specijalnog izaslanika Evropske unije za dijalog Miroslava Lajčaka doprineti tome da se veoma brzo i Beograd i Priština nađu za pregovaračkim stolom u Briselu, ali da se moraju prihvatiti oni uslovi koji već postoje, a to je pre svega prihvatanje svega na šta je stavljen paraf i prištinskih i beogradskih pregovarača.

"Beograd u ovom trenutku to prihvata, da se briselski sporazum potpuno sprovede, a Priština ne, te s toga dok se taj stav u Prištini ne formira nije neophodno sedeti za pregovaračkim stolom" rekao je Antonijević.

 

Dodaje da je dolazak Lajčaka iz Brisela potvrda onih poruka koje su dolazile i ranije, a tiču se pre svega formiranja Zajednice srpskih opština, pa tako treba i čitati to što je Lajčak prvo u Prištini pa u Beogradu, i smatra da je to prva tačka o kojoj treba voditi računa nakon ove posete.

"Ovi uslovi nisu realni i govore o tome da ne postoji spremnost prištinskih vlasti da u ovom trenutku formiraju ZSO, da ne prihvataju ono što je bio predmet briselskog sporazuma i verujem da će se SAD kao i do sada jasno držati toga. To je jasna poruka i tako treba posmatrati sve što će Amerika izjavljivati i što je izjavljivala preko svojih diplomata" rekao je on u izjavi za Tanjug.