15. mart 2023 13:02

Milan Antonijević: Biće posledica po Prištinu ako odbije sprovođenje ZSO

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milan Antonijević: Biće posledica po Prištinu ako odbije sprovođenje ZSO

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Pravnik Milan Antonijević izjavio je danas da će biti posledica po Prištinu ako odbiju da sprovedu sve ono što je potpisano Briselskim sporazumom, pre svega formiranje Zajednice srpskih opština.

Antonijević kaže da je ZSO statut koji garantuje prava i štiti bezbednost, od zdravstva preko drugih socijalnih pitanja, kulturne baštine i srpske pravoslavne crkve, i dodaje da su ovo sve pitanja koja se moraju naći na stolu na predstojećem sastanku u Ohridu.

 

"Eskobar potvrđuje sve ono što je bio jasan stav SAD, a to je deo koji se tiče i ZSO i daljeg toka oregovora Srbije i Kosova i neophodnosti rešavanja svih pitanja u kraćem vremenskom periodu jer niko ko živi danas na Kosovu ne zaslužuje da se na takav način kriza razvlači, da nemate izvesnu budućnost, da se ekonomske prilike propuštaju. To je ono što Vašington jasno govori i Beogradu i Prišrtini, mnogo više Prištini zbog nekih obaveza koji stoje pred njima" istakao je on za Tanjug.

Govoreći o izjavi ministra privrede Radeta Baste da bi ministri u Vladi trebalo da se izjasne o uvođenju sankcija Rusiji, Antonijević kaže da je to samo jedna mogućnost da neko unutar Vlade govori o merama koje moraju da se preduzmu.

 

"Ako se objektivno gleda rat u Ukrajini i ako se shvati da je narod duže od godinu dana pod bombama i pod raznima napadima, Srbija mora da ima jasan stav o tome", rekao je Antonijević.