8. april 2024 12:42

Brnabić i Pič razgovarali o KiM, preporukama ODIHR, saradnji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Brnabić i Pič razgovarali o KiM, preporukama ODIHR, saradnji

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa specijalnim izaslanikom Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom i tom prilikom naglasila da je, kada se radi o normalizaciji odnosa sa Prištinom, Beograd posvećen mirnom rešavanju svih otvorenih pitanja i izrazila spremnost za konstruktivan dijalog.

Ona je Piča obavestila o sastanku koji je održala kako bi se razgovaralo o implementaciji preporuka ODIHR-a u cilju unapređenja izbornih procesa i jačanja demokratije u Srbiji, navodi se u saopštenju pres službe Narodne Skupštine.

Kako se navodi uprkos tome što dogovor nije postignut, predsednica je izrazila svoju nameru da će nastaviti, da tokom predsedavanja parlamentom, uspostavi dijalog sa opozicijom. 

Brnabić je stakla da će i tokom ovog mandata nastaviti da radi na unapređenju parlamentarne saradnje sa Ujedinjenim Kraljevstvom, sa fokusom na ekonomskoj saradnji i saradnji u oblasti energetike, nauke i tehnologije.

Pič je na sastanku ponovio da podržava dijalog Beograda i Prištine i istakao važnost nastavka napora za normalizaciju odnosa i postizanje trajnog mira jer je to važno za ceo region.

Obe strane su se složile da će se dinamika saradnje i poseta na visokom nivou nastaviti nesmanjenim intenzitetom i izrazile spremnost za intenziviranje bilateralnih odnosa.

Kako se navodi, na početku sastanka Pič je čestitao Brnabić imenovanje na novoj funkciji predsednice Skupštine Srbije.