8. april 2024 10:48

Vučić uz vojne počasti i himnu Srbije dočekan u Parizu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić uz vojne počasti i himnu Srbije dočekan u Parizu

Foto: Tanjug/video

PARIZ - Predsednik Aleksandar Vučić svečano je dočekan ispred Palate invalida u Parizu gde je položio venac na spomen-ploču "Vernost za vernost".

Za predsednika Vučića ispred Palate invalida priređena je ceremonija svečanog dočeka sa vojnim počastima i intonirane su himne dve zemlje.

Dočekali su ga vojni guverner Pariza general Kristof Abad i Frank Roster, delegirani ministar za spoljnu trgovinu, privlačenje investicija, frankofoniju i Francuze u inostranstvu pri Ministarstvu za Evropu i spoljne poslove Francuske Republike.

Vučić je položio venac na spomen -ploču "Vernost za vernost", koja je posvećena srpskim vojnicima.

"Vernost za vernost: u slavu srpske vojske, herojskog saveznika Francuske u Velikom ratu, i za srpske borce preminule za Francusku u zajedničkoj borbi protiv nacističke okupacije", ispisano je na ovoj komemorativnoj ploči, koja slavi savezništvo srpskog i francuskog naroda u dva svetska rata.

Vučić boravi u Francuskoj na poziv predsednika Francuske Emanuela Makrona.

Ispred Jelisejske palate u 20 časova biće priređen svečani doček uz najviše državne počasti za predsednika Srbije.

Predviđeno je da se dvojica predsednika obrate na zajedničkoj konferenciji koja će se održati u Jelisejskoj palati, a potom će uslediti svečana večera koju Makron priređuje za predsednika Vučića.