11. februar 2024 16:04

Parlamentarno slušanje u UN posvećeno rešavanju sukoba i miroljubivoj budućnosti

Izvor: TANJUG

podeli vest

Parlamentarno slušanje u UN posvećeno rešavanju sukoba i miroljubivoj budućnosti

Foto: NSRS

NJUJORK - Narodni poslanici Snežana Paunović i Usame Zukorlić predstavljali su Narodnu skupštinu na Parlamentarnom slušanju u Ujedinjenim nacijama (UN) u Njujorku, u organizaciji Interparlamentarne unije, na temu - "Stavljanje tačke na sukobe: Preporuke za mirnu budućnost".

Istovremeno, delegacija Narodne skupštine pružila je podršku predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću i prisustvovala vanrednoj sednici Saveta bezbednosti UN o stanju na KiM, koja je održana u četvrtak.

Tokom debate na Parlamentarnom slušanju, Paunović je pozvala na "odbacivanje dvostrukih standarda u međunarodnim odnosima" i dodala da "Srbi danas na KiM proživljavaju nezabeleženu torturu".

"Nedopustivo je da se jednoj zajednici u XXI veku ukidaju osnovna prava na kretanje, normalan život, pristup pravdi, zdravstvo i obrazovanje na svom jeziku. Kosovska administracija svakodnevno radi na tome i za takvo ponašanje ima podršku Kvinte i pojedinih zemalja Evropske unije", ocenila je Paunović

Paunović je ocenila i da se "ne može govoriti o očuvanju mira i mirnoj budućnosti, ako se istovremeno podržava i sprovodi progon i teror nad ugroženim srpskim narodom na KiM".

"Licemerju nema mesta u međunarodnoj komunikaciji ukoliko želimo svet bez sukoba", zaključila je Paunović.

Na ovom Parlamentarnom slušanju učestvovalo je oko 150 poslanika iz više od pedeset država članica Interparlamentarne unije širom sveta.