25. mart 2024 17:27

Tramp: Poštovaću odluku Apelacionog suda u Njujorku

Izvor: TANJUG

podeli vest

Tramp: Poštovaću odluku Apelacionog suda u Njujorku

Foto: AP Photo, Pool/Mary Altaffer

PALM BIČ - Bivši američki predsednik Donald Tramp saopštio je danas da će poštovati odluku apelacionog suda u Njujorku koji mu je dao 10 dana da plati 175 miliona dolara za žalbu na presudu za prevaru, čime je suma koju treba da plati smanjena sa 464 miliona dolara.

"Mi ćemo se pridržavati odluke Apelacionog suda i uplatićemo sumu koja je određena", napisao je Tramp na svojoj društvenoj mreži TruthSocial.

Prošlog meseca, sudija Artur Engoron presudio je da su Tramp i njegova kompanija nezakonito preuveličavali vrednost svog bogatstva i manipulisali vrednošću imovine kako bi dobili povoljne kredite od banaka i povoljne uslove od osiguravajućih kompanija.

Reagujući na današnju presudu Apelacionog suda, Tramp je da je u Njujorku "veoma loša situacija" kada je reč o vladavini prava.

"Ovo je konfrontacija sudije i onih koji vladaju, iznad njega. Ovo je peti put u ovom slučaju da je oborena presuda sudije Engorona. Njegov kredibilitet je uništen", poručio je Tramp, koji je ujedno i kandidat republikanaca na predsedničkim izborima koji će biti održani u novembru.